Menu
Restaurant

Je restaurant inrichten? Hier moet je rekening mee houden!

Open je binnenkort een nieuw restaurant, een bedrijfskantine of een andere plek waar gezellig samen gegeten kan worden? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat er een heleboel op je af komt. Het inrichten van een restaurant gaat niet vanzelf en je moet met allerlei verschillende aspecten rekening houden. Toch zijn sommige aspecten veel belangrijker dan anderen. In deze blog zetten we die voor je op een rijtje, zodat je de belangrijkste zaken goed op orde hebt! Lees dus gauw door.

De vloer

Dit is een van de belangrijkste zaken en kun je daarom ook maar beter vroegtijdig regelen. De vloer van jouw restaurant en de keuken hebben een grote invloed op zowel de ervaring van de gasten als het werkcomfort van je personeel. Met een horeca keukenvloer weet je in ieder geval zeker dat er in de keuken geen ongelukken kunnen gebeuren in verband met uitglijden. Daarnaast wil je dat zowel de vloer in de keuken als die in de rest van je restaurant gemakkelijk te reinigen is. Kies dus een kwalitatief hoogwaardige vloer op iedere plek in je tent en laat je hieromtrent het liefst door een expert adviseren!

De verlichting

Het verschil tussen een chique tent en een kitscherig hok of een interessante industriële ruimte of een aftandse locatie zit in de verlichting. Hiermee maak je hét verschil in sfeer en indruk. Zorg er dus voor dat je iemand met verstand van zaken inschakelt die de juiste verlichtingsopties voor je kiest. Deze moeten zowel praktisch zijn voor je personeel als sfeer geven voor je gasten. Het klinkt onbenullig, maar de verlichting is van groot belang.

Het servies

Inrichten van een restaurant

Het servies moet zowel praktisch als mooi zijn. Wanneer de borden niet in de vaatwasser passen zul je er bijvoorbeeld weinig lol aan beleven, al zijn ze nog zo mooi. Gebruik hierbij je gezonde verstand en doe vooral niet te moeilijk. Hoe excentrieker het servies, hoe meer mensen het niet zo mooi zullen vinden. Shop bij een kwalitatief goed merk, dan weet je zeker dat het servies een flinke tijd mee gaat!

Aan de slag

Nu je een goed idee hebt gekregen van de dingen waar je op zou moeten letten is het de hoogste tijd om je restaurant in te gaan richten. We wensen je daarbij bijzonder veel succes en hopen dat je iets aan onze raadgeving hebt wanneer je straks druk bezig bent!