Menu
Cafés en discotheken / Eten en drinken / Restaurant

Steeds meer kiezen voor de e-sigaret in de horeca

We weten dat er niet overal gerookt mag worden en met goede reden ook. Sigaretten zijn schadelijk voor de gezondheid en het is geen goed idee om te roken in plekken waar mensen aan het eten zijn of waar er kinderen bij zijn. De roker verlaat dan de ruimte om een rustige plek te vinden waar ze wel gerust kunnen roken, maar uiteindelijk zal dat de roker ook best wel vervelen.

Het is dus geen wonder dat vele rokers overstappen tot e-sigaretten. Ze zijn niet alleen gezonder, maar zijn wel toegestaan in dichte ruimtes zoals hotels, kamers en op kantoren. E-sigaretten bevatten geen schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide. De e-liquids hebben alleen nicotine en de roker mag ook nog bepalen wat de sterkte ervan moet zijn. Dit is dus de reden waarom rokers, die willen stoppen met roken, aan e-sigaretten beginnen. Het is een goede manier om te stoppen met roken. De persoon moet gewoon de nicotine gehalte afbouwen totdat ze geen nicotine meer nodig hebben.

De e-sigaretten ruiken ook niet als tabak. De persoon zuigt damp in en blaast die dan weer uit. Deze damp heeft geen vieze geur en is niemand tot last in gesloten ruimtes. Dat is dus de reden waarom ze op vele plekken toegestaan zijn. Mensen die e-sigaretten roken zijn anderen niet tot last. Mensen, en vooral kinderen, ademen geen schadelijke stoffen in en zijn dus helemaal veilig.

Het is wel nodig om te vragen om je wel mag ‘vapen’ want, hoewel een e-sigaret geen tabak verbrandt en er geen schadelijke stoffen vrijkomen, kan men toch niet blij zijn met een e-sigaret. Vooral wanneer je op kantoor zit is het beter om je meerdere te vragen of het wel mag. Maar over het algemeen zijn e-sigaretten niet verboden. Misschien kan men daar een stokje over steken gezien hoe populair e-sigaretten aan het worden zijn, maar voorlopig is dat nog niet zo. Let dus goed op wat er in de toekomst over de e-sigaret wordt gezegd zodat je op de hoogte bent ervan. Je wilt namelijk niet voor verassingen komen te staan.