Menu
Restaurant

Gaat u binnenkort uw locatie verbouwen of renoveren? Waar moet u op letten!

Bestaat uw locatie al jaren of heeft u misschien onlangs een mooie locatie overgenomen en is het tijd voor een verbouwing of renovatie? Dan is het goed om op voorhand een plan te maken wat er moet gebeuren.

Het maken van een plan is om meerdere redenen noodzakelijk. Zo kunt u aan de hand van een verbouwingsplan een betere inschatting maken welk budget hier mee gemoeid is. U kunt u plannen gemakkelijk voorleggen aan bijvoorbeeld een aannemer en met hem concrete afspraken maken wat er moet gebeuren en wat dit u zou gaan kosten.

Wanneer een compleet plan boven budget uit gaat komen dan moet u keuzes maken wat er wel en wat er niet aangepakt gaat worden. Gaat u bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen, bedenk dat goed welke apparatuur noodzakelijk is en veel gebruikt gaat worden. Het is belangrijk om hier niet op te besparen, omdat het succes van uw zaak natuurlijk afhangt van de kwaliteit eten die er geserveerd wordt.

Ook het klimaat in uw zaak is van belang. Is het aangenaam voor de gast om in uw zaak te verblijven bij zowel koud als warm weer. Indien dit nu nog niet het geval is dan kan het een optie zijn om het ventilatiesysteem te vervangen. Maar hoe kiest u nu het juiste ventilatiesysteem. Hier heeft de Ventilatieshop.com een handig rekenmodel voor:

Vuistregel:
kubieke inhoud ruimte (Lengte X Breedte X Hoogte)
X
aantal verversingen (zie tabel hieronder)
=
Benodigde capaciteit van de ventilator in “m3/h”

Een tweede reden is dat het bij grotere verbouwwerkzaamheden noodzakelijk kan zij een vergunning bij de gemeente aan te vragen. Indien dit het geval is moet de vergunning binnen zijn voordat u aan de verbouwing begint. U wilt natuurlijk niet dat er tijdens de verbouwing een bouwstop wordt opgelegd, omdat de papieren niet in orde zijn.

Heeft u alles op een rijtje dan kunnen de plannen voor de verbouwing concreet worden en kan deze ingepland worden.