Menu
Eten en drinken / Restaurant

De juiste horeca-koelkast kiezen en de juiste tips voor gebruik en onderhoud

Bent u toe aan een nieuwe horeca-koelkast? Dan is het belangrijk om een goede en ook duurzame keuze te maken. Het is belangrijk om eerst te kijken hoe tevreden u was over het vorige model. Was deze groot genoeg, maakt hij niet teveel lawaai, wat mogen de afmetingen zijn van de koelkast en waar gaat u de koelkast voor gebruiken?

Wanneer u dit allemaal op een rijtje heeft dan kunt u op zoek gaan naar een passende nieuwe koelkast.

Een dubbeldeurs koelkast

Wanneer u meer ruimte wilt en de koelkast ook per productgroep wil indelen is het handig om een keuze te maken voor een dubbeldeurs koelkast. Dit moet natuurlijk wel passen in de ruimte, zodat u ook beide deuren gemakkelijk kunt openen. U kunt dan ook nog kiezen voor glazen deuren of voor dichte deuren. Het voordeel van glazen deuren is natuurlijk dat u precies kunt zien wat er in de koelkast ligt. Het grootste voordeel van dichte deuren is dan weer dat deze veel beter isoleren en er weinig kou verlies is.

Welk materiaal kiest u voor de koelkast

De horeca koelkast is er vaak van 2 soorten materiaal. Dit kan wit staal stijn of het bekende RVS. Een van de redenen dat iemand kiest voor een wit stalen koelkast is vaak de prijs. Een RVS koelkast is vaak veel duurzamer. Ook qua uitstraling ziet een RVS koelkast er vaak ook mooier uit. Dus wanneer deze te zien is door gasten, omdat u een open keuken heeft dan is RVS ook een aanrader.

Ook een nieuwe koelkast heeft onderhoud nodig

Om zoveel mogelijk profijt van uw koelkast te hebben is het beter deze niet naast een warmtebron te zetten. De warmte komt ook bij de koelkast terecht en moet dan harder werken om de temperatuur in de koelkast laag te houden. Dit zorgt voor hogere energiekosten en dit past niet bij de duurzame gedachten.

Daarnaast beschikt de koelkast over een condensor. Maak deze regelmatig schoon. Zet dit als taak op het schoonmaakrooster. Wanneer er teveel stof en vuil in de condensor zit dan kan hij niet filteren en moet ook nu weer meer energie gebruiken om op temperatuur te blijven. Dit is natuurlijk zonde geld, wanneer het met een kleine handeling voorkomen kan worden.

Ten slotte is het belangrijk om de deurrubbers regelmatig schoon te maken. Zorg dat deze soepel blijven en geen vuil bevatten. Wanneer ze soepel zijn dan is de sluiting van de deur beter en voorkomt u dat er koelte verloren gaat. Controleer uw deurrubbers dan ook regelmatig op condensatie, schimmel, gaten en scheuren.

Veel plezier met uw nieuwe horeca koelkast.