Menu
Eten en drinken

Wie wordt de nieuwe Dilmah Thee Sommelier?

Op dinsdag 5 april 2011 zal de 3de verkiezing van de Nederlandse Thee Sommelier gehouden worden tijdens de beurs Venuez in Rotterdam. Deze competitie is een initiatief van Merrill J. Fernando, grondlegger van het familiebedrijf Dilmah Thee. Winnaars van deze verkiezing worden getraind in de International School of Tea op Sri Lanka, het groene hart van de Ceylonthee. In 2009 werd Robert Schinkel verkozen tot de eerste Nederlandse Thee Sommelier. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Kasia Vermaire, die daarmee de eerste vrouwelijke Thee Sommelier van ons land werd.

De Thee Sommelier verkiezing van Dilmah is bedoeld om innovatie te brengen in de bereiding en presentatie van thee en om kennis over deze kwalitatieve en gezonde drank te vergroten. In dat kader werd ook de eerste International School of Tea opgericht. De training bij dit instituut opent deuren naar de nationale en internationale theewereld. Voor de Thee Sommelier 2011 kan een internationale carrière in de thee in het verschiet liggen.

Om in aanmerking te komen voor de titel Thee Sommelier 2011 zullen deelnemers worden beoordeeld worden op hun expertise op het gebied van traditionele thee presentatie en de combinaties met gerechten. Daarnaast wordt van kandidaten een thee-combinatie in een glas verwacht (een warme of koude drankcombinatie op basis van thee, waarin de smaak van de thee duidelijk herkenbaar is). Dilmah thee is bij uitstek geschikt voor het bereiden van theecocktails, -mocktails (alcoholvrij), -shakes. De vakjury zal kandidaten beoordelen op creativiteit, inventiviteit, presentatie, techniek en timing. Reglementen downloaden en inschrijven kan hier.

Sri Lanka
Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert de oprichter van Dilmah het grootste deel van zijn persoonlijke bezit aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders en hun families, de armen en minder bedeelden van Sri Lanka. Projecten van de stichting zijn onder andere voedselontwikkeling voor baby’s en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholen.

Voor informatie: www.dilmah.nl