Menu
Eten en drinken / Hotels / Nieuws / Restaurant

Hilton Worldwide zet fors in op Centraal-Europa.

Hilton Worldwide opent 10 nieuwe hotels in Centraal-Europa op basis van een strategische ontwikkelingsovereenkomst met hotelspecialist Foremost Hospitality Management GmbH (Foremost). De hotels worden toegevoegd aan de ketens uit het middensegment, Hampton by Hilton en Hilton Garden Inn, die beide een ongeëvenaarde groei hebben doorgemaakt in Europa met meer dan 125 hotels in bedrijf of in ontwikkeling sinds hun introductie hier in 2006.

Naar verwachting wordt de meerderheid van de nieuwe hotels onder de naam Hampton by Hilton gevestigd, de keten die onlangs voor het derde jaar op rij op de eerste plaats is geëindigd in de jaarlijkse Franchise 500®-lijst van Entrepreneur Magazine. De hotels worden op belangrijke locaties in Duitsland gevestigd en ook worden de mogelijkheden in Oostenrijk onderzocht. Hampton by Hilton Nuremberg en Hampton by Hilton Stuttgart, die naar verwachting respectievelijk in 2014 en 2015 worden geopend, zijn de eerste definitief bevestigde hotels. Verder zal er een gefaseerde uitrol plaatsvinden van andere hoteldeals die de komende maanden bekend zullen worden gemaakt.

Ruimer aanbod in middensegment
De meervoudige ontwikkelingsovereenkomst, op basis waarvan Foremost de hotels zal exploiteren via individuele franchiseovereenkomsten, zal voor een ruimer aanbod van hotels uit het middensegment in dit gebied zorgen.

Duitsland populairder
Patrick Fitzgibbon, senior vice president of development, Hilton Worldwide, Europa en Afrika: “Duitsland is een van de grootste internationale markten van Hilton Worldwide en deze aankondiging laat onze wens zien om hier en in de rest van Centraal-Europa verschillende ketens te vestigen. We kijken ernaar uit dit project samen met Foremost te mogen realiseren, een organisatie met een onberispelijke reputatie in de branche. Met ons huidige portfolio hebben we gezien dat het middensegment in Duitsland steeds populairder wordt; Hilton Garden Inn Frankfurt Airport, Hilton Garden Inn Stuttgart en Hampton by Hilton Berlin City West hebben de standaard gevestigd op het gebied van ontwerp en prestaties. Dat succes willen we graag verder uitbouwen.”