Menu
Nieuws

Informatiesite Huis van de Smaak Live

15 Maart is de nieuwe informatiesite van de Floriade, inzending Groenten, Fruit en Champignons live gegaan. De website biedt een indruk van wat de met name Duitse en Nederlandse consumenten van 5 april tot 7 oktober 2012 kunnen verwachten.

Bezoekers worden ontvangen in het ‘Huis van de Smaak’; een Venlo-kas op het Floriade-terrein waarin drie belevingswerelden worden gecreëerd die verwonderen, verleiden en vertrouwen bieden. De presentatie heeft een drietal themagebieden: de Meesterwerken van Moeder Natuur, de Markt van het genieten en de Groene wereld.

In het gebied van de Meesterwerken van Moeder Natuur staat een 6-tal belevingswerelden (bollen) die een zintuiglijke indruk bieden van onze smakelijke groenten, fruit en champignons. Op de Markt van het Genieten staan marktkramen, een winkel van de toekomst en kookactiviteiten gepland. In de Groene wereld zijn presentaties te vinden over ‘oorsprong’, ‘groen’, ‘duurzaam’, ‘innovatie’, ‘creatie.

Op het buitenterrein aanpalend aan het Huis van de Smaak zijn diverse vollegrondproducten te vinden.

De Floriade inzending voor Groenten, Fruit en Champignons wordt door GroentenFruit Bureau gecoördineerd. Het Huis van de Smaak biedt tal van (commerciële) mogelijkheden. Zo kan geparticipeerd worden door het huren van een marktkraam of stand, het gebruiken van de workshopruimte of door het afnemen van een ‘mini-campagne’ in de vorm van een ‘product van de week’.

Klik hier voor meer informatie over het Huis van de Smaak.