Menu
Eten en drinken

Buitenshuys voor Horeca en instellingen

Voor horeca, instellingen en verzorgingstehuizen is het aan de orde van de dag: maaltijden verzorgen voor gasten, cliënten en/of bewoners. Een complex proces dat vraagt om professionaliteit, structuur en doelgerichte actie. En een proces waarin alles draait om het drukken van de kostprijs.

De centrale keuken van Buitenshuys is al maanden actief voor restaurants en ontwikkelde in de afgelopen jaren veel ervaring met cateringsactiviteiten. Bij het signaleren van de trend dat cliënten en bewoners van horeca en (zorg)instellingen bezorgd waren over de kwaliteit van de maaltijden, was deze ervaring met catering voor Mark Bergmans dé aanleiding om met zijn ingrediënten van professionele, betrouwbare maaltijdverzorging een nieuwe dienst te ontwikkelen.

De diensten van Buitenshuys zijn daarom naast voor Horeca-instellingen ook beschikbaar voor de keukens van instellingen en verzorgingstehuizen. Buitenshuys biedt daarbij volop keuze in kwalitatief hoogwaardige maaltijdverzorging. De dienstverlening is flexibel en volledig af te stemmen op de vraag van de opdrachtgever. Naast ambachtelijk bereide ingredienten en gerechten behoort bijvoorbeeld ook de levering in portieverpakkingen of het bieden van koks en bediening tot de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend is, net als bij alle professionele keukens, ook bij Buitenshuys de bereiding van de gerechten volgens de gebruikelijke normen (HACCP-norm). Minder vanzelfsprekend, maar niet minder belangrijk is dat Buitenshuys de kwaliteit van bereidingen gegarandeerd wordt door het werken zonder conserveermiddelen en e-nummers en bovendien met verse (streek)producten en seizoensgebonden gerechten.

Praktijkvoorbeelden
Een restaurant heeft enorme pieken en de chef kan niet altijd bouillons, fonds en glaces maken. Toch eisen de gasten kwaliteit en geen kunstmatige bindmiddelen. Buitenshuys maakt de gewenste producten en levert ook nog enkele andere ingrediënten die het de kok makkelijk maken zoals: langoustine-soep, lamsstoof, wilpeper en kant-en-klare dressings. Natuurlijk is de inkoop iets hoger maar de kosten voor personeel gaan naar beneden en bovendien is het restaurant minder kwetsbaar in geval van drukte, ziekte en vakanties.

Een verzorgingstehuis kan tijdens weekenden en tijdens vakanties moeilijk de personele bezetting rond krijgen. Daarom levert Buitenshuys op die dagen volledig voorbereide maaltijden in koud en in bulk. Het verzorgingstehuis portioneert en regenereert zelf. Binnenkort gaat Buitenshuys de soepen leveren omdat dat heel arbeidsintensief is.