Menu
Restaurant

Wat niet kan ontbreken in je horeca keuken

Deze items zijn onmisbaar in jouw horeca keuken

Ben jij benieuwd wat er niet kan ontbreken in je horeca keuken? Begin je net een restaurant of neem je een bestaand restaurant over, dan is het hebben van de juiste apparatuur zoals een professionele vleessnijmachine zeer belangrijk. Met de juiste apparatuur kun je het beste eten bereiden en zo zorgen voor een succesvol restaurant. Wij zochten uit welke apparatuur je zoal nodig hebt in de keuken en hebben de diverse apparatuur voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en schaf meteen je benodigdheden voor jouw horeca keuken aan.

Kookapparatuur

Kook- en bakapparatuur kan zeker niet ontbreken in je horeca keuken. Hierbij kun je denken aan een oven, grills, bakplaten, frituurpannen, broodroosters, koffiezetapparaten en warmhoudapparatuur. Als je kook- en bakapparatuur gaat uitzoeken, is het belangrijk na te gaan waar jouw restaurant behoefte aan heeft. Als je nooit frituurt, heb je uiteraard geen frituurpan nodig en kun je deze van het lijstje af halen.

Koelapparatuur en opslagruimte

Ook koelapparatuur en opslagruimte is onmisbaar in een restaurant. Hier kun je al je apparatuur, keukenspullen en ingrediënten in opbergen. Zorg voor een koelkast, koelvitrine en vriezer die de capaciteit van jouw restaurant aan kunnen en zorg er daarnaast voor dat je voldoende opslagrekken en bewaarbakken hebt. Ga voorafgaand altijd na hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in je keuken, zodat je straks alle spullen een plek kunt geven.

Bereidingsapparatuur

Vergeet niet bereidingsapparatuur te kopen. Welke bereidingsapparatuur je nodig hebt, hangt af van het menu van jouw horecazaak. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan blenders, mixers, werktafels van rvs en keukenmachines. Let wel op dat bereidingsapparatuur afhankelijk van welke apparatuur je kiest veel ruimte in beslag kan nemen. Bekijk dan ook goed welke apparaten je nodig hebt voor de bereiding van jouw recepten en of je de beschikbare ruimte hiervoor hebt.

Het juiste keukengerei

En dan is er nog het keukengerei. Met keukengerei bedoelen we alles waar je gebruik van maakt in je keuken om gerechten te bereiden of te koken. Zo mogen koksmessen zeker niet ontbreken, maar denk ook aan pannen, potten, snijplanken, keukentangen, serveerlepels en gastronormbakken. Zorg er tevens voor dat je voldoende inkoopt, zodat je straks niet de situatie krijgt dat er maar een paar keukenmessen beschikbaar zijn voor meerdere koks.

Wij wensen je veel succes met het doen van inkopen voor jouw horecazaak