Menu
Trends

Hotte banen in de horeca en recreatie

Plezier maken en ontspannen: dit kan met recreatie en horeca. Lekker een hapje eten in je favoriete restaurant of een zijn met de natuur via Center Parcs? Binnen de horeca en recreatie zijn er veel mensen werkzaam, maar wat zijn nou de populairste banen? Je vindt het hieronder:

Pizzabakker

Ciao Bella! Pizza, een heerlijke italiaans gerecht die niet meer te missen is in onze samenleving. Iedereen kent ze wel: van pizza met salami, tot een opgerolde pizza calzone. Zolang er maar genoeg kaas op zit, zijn de meeste mensen wel tevreden. Pizza is dus erg populair, daarom zijn er ook veel verschillende pizzatentjes en restaurants die pizza’s op de kaart hebben staan. Maar om echt die perfecte pizza te krijgen, heb je natuurlijk een belangrijk persoon nodig: een pizzabakker. Dit beroep is een van de hotste banen binnen de horeca op het moment.

Het beroep van de pizzabakker is niet zo makkelijk als het lijkt. Zo moet er rekening worden gehouden met bepaalde gezondheidsnormen, het gebruik van de juiste ingrediënten én de pizza moet natuurlijk heel smakelijk zijn. Door de vele verschillende pizza’s en ingrediënten is het hard werken als pizzabakker en moet je dan ook zeker stressbestendig zijn. Pizzabakker zijn is niet alleen leuk, maar ook creatief én uitdagend: wie wil dat nou niet? 

Trainer (vaak vrijwillig)

Fietsen, winkelen, schaken of dansen: recreatie staat voor ontspanning en vermaak. Een baan als trainer in de recreatie kan dan ook erg breed zijn. Heb jij een gouden stem, maar wil je toch echt noten leren lezen? Of ben je super lenig en heb je altijd al willen leren turnen? Van sporten tot muziek, met de juiste trainer kom je er wel. 

Kok

Kok

Niet alleen pizzabakkers zijn populair, ook het beroep als kok is een van de meest gevraagde banen. Naast dat koken een stressvol beroep kan zijn, is het wel een beroep waar je al je creativiteit kan laten gaan. Ben jij een ster in het bedenken van de fijnste smaken en zorg jij altijd voor een mooie en subtiele opmaak van het bord? Dan is werken in een 5-sterrenrestaurant voor jou weggelegd. Hou je meer van snel, simpel en hou je wel van een babbeltje? Dan kan je er ook voor kiezen om in een eetcafé te werken. 

Als kok ben je werkzaam de horeca of in andere organisaties, zoals: hotels, restaurants, ziekenhuizen, catering, enzovoorts. Hier zijn koks altijd en overal nodig, geen wonder dus dat het beroep als kok erg populair is.

Pizzabakker, trainer en kok: het zijn dé meest gevraagde banen op het moment. Is jouw bedrijf gelegen in Flevoland of Zuid-Holland, en ben jij op zoek naar personeel in Delft of is er personeel gezocht in Almere? Of wil je graag zelf pizza’s bereiden, trainer worden op het voetbalveld of chef-kok zijn in een sterrenrestaurant? Begin jouw zoektocht dan met een pakkende vacaturetekst of sollicitatiebrief!