Menu
Restaurant / Trends

Veiliger uitserveren met een HACCP-vloer

Herken je dit? In de keuken en tijdens het uitserveren van borden en glazen wil er in alle hectiek nog wel eens iets morsen. Opgehoopte etensresten, oliespetters op de vloer: voor het oog misschien klein ongemak, maar de gevolgen kunnen desastreus zijn. Een voedselvergiftiging is zo opgelopen. En op een spekgladde vloer is een uitglijder zo gemaakt. Niet alleen breng je op die manier je personeel en je gasten in gevaar, maar het is ook geen goede reclame. Hoe voorkom je dit?

Hygiënisch werken volgens HACCP-voorwaarden

Waar voedsel wordt bereid, wil je voorkómen dat er situaties ontstaan die nadelige gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit houdt hier streng toezicht op en voert regelmatig inspecties uit bij horecaondernemingen. De voedselwaakhond beoordeelt hierbij onder meer of de vloeren aan de HACCP-voorwaarden voldoen.

Wanneer een horecavloer als veilig en hygiënisch door mag gaan? HACCP stelt dat de vloer in deugdelijke staat moet verkeren. Dat wil zeggen: zo afgewerkt dat vocht, vet en vuil geen vat heeft op de vloer. Voor de veiligheid is het belangrijk dat de vloer:

  • Een strakke, naadloze afwerking heeft
  • Eenvoudig gedesinfecteerd kan worden
  • Vervaardigd is van ondoordringbaar materiaal
  • Geen toxische bestanddelen heeft in de toplaag

Een stroevere ondergrond met antislip

Een horecavloer dient niet alleen voedselveilig te zijn, maar ook veilig om op te lopen. Voorkom ongelukken door de vloer met een antisliplaag uit te voeren.

Gietvloeren: geschikt voor elke horecagelegenheid

Op zoek naar een geschikte horecavloer? De horeca gietvloeren van HIM Products, waaronder epoxyvloeren, combineren karakter met praktisch gebruiksgemak. De vloeren sluiten naadloos aan bij het interieurconcept van je bedrijf en zijn veilig in gebruik. Laat de veiligheid van je gasten en je personeel niet aan het toeval over.

Voor meer informatie: www.him.nl