Menu
Restaurant

Topkok Soenil Bahadoer krijgt een eigen boek

Soenil Bahadoer, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Lindehof in Nuenen (1 Michelinster), heeft nu ook zijn eigen boek. Het boek gaat over het leven van Soenil en zijn weg naar de top. Prachtig fotowerk en verschillende recepten maken het verhaal compleet.

De titel van het boek is ‘Soenil. Patron Cuisinier De Lindehof Nuenen’. Het vertelt het verhaal van een Surinaams jongetje van eenvoudige komaf dat uitgroeit tot een succesvolle ondernemer. Hij beschrijft zijn ontembare passie voor het koken, zijn bronnen van inspiratie en de mooie producten waarmee hij werkt. De chef-kok staat bekend om zijn unieke keuken, waarin hij de smaken van zijn Surinaams/Hindoestaanse cultuur op totaal eigen wijze samenbrengt met die van de Franse keuken.

De chef-kok uit Nuenen wil met zijn verhaal ook graag een voorbeeld zijn voor de jonge generatie koks. Hij toont aan dat het mogelijk is om met heel hard werken en grote gedrevenheid je dromen waar kunt maken. Daarnaast wil hij laten zien, dat een andere culturele afkomst een meerwaarde kan zijn. Door je roots te koesteren en te gebruiken kun je een heel eigen stempel op je werk drukken en echt onderscheidend zijn. Dat dit werkt, blijkt wel uit het feit dat hij in 2004 een Michelinster kreeg.

In het boek deelt Soenil ook een aantal van zijn keukengeheimen, zoals de bijzondere kruiden en de Hindoestaanse keuken van zijn moeder. Aan de lievelingsrecepten die hij in het boek beschrijft kan de geoefende hobbykok zijn of haar hart ophalen. Maar ook voor degenen die het bereiden van die gerechten liever aan de chef-kok zelf overlaten, is het interessant te zien hoe zijn bijzondere gerechten en smaakcombinaties tot stand komen.

‘Soenil Patron Cuisinier De Lindehof Nuenen’ is verkrijgbaar vanaf 26 november.