Menu
Restaurant

Beste Chinese Restaurant van Nederland 2011 is bekend.

Asian Horecavizier presenteert de Top 88 van 2011

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de befaamde lijst van de 88 beste traditionele Chinese restaurants van Nederland bekend. Vorig jaar werden vele honderden Chinese restaurants bezocht en beoordeeld door keurmeesters, dit jaar heeft tevens de consument mogen beoordelen.

Op de eerste plaats staat dit jaar restaurant Jade Villa uit Maarssen welke tevens nieuwkomer is binnen de top 88, dit restaurant scoorde hoog op ondermeer: keuzevariëteit, kwaliteit, smaakcombinaties, prettige ambiance en zeer goede en gastvrije bediening.

De nummer 1 van vorig jaar restaurant Mandarin uit Heemstede staat dit jaar op nummer 2, ook restaurant Lotus uit Maastricht moest 1 stapje terugdoen en eindigt op de derde plaats.

De afgelopen maanden konden bezoekers van Chinese restaurants hun ervaringen, meningen en beoordelingen vermelden op www.bestechineserestaurant.nl

De bezoekers konden hun waardering uitdrukken in cijfers voor Eten, Service, Ambiance en Prijs. Van alle consumenten beoordelingen zijn de beste 88 nogmaals beoordeeld door keurmeesters om de uiteindelijke lijst samen te stellen.

De gehele lijst is te zien op: www.chineestop88.nl/top88/

Deze jaarlijks terugkerende lijst van de 88 beste Chinese restaurants van Nederland is een initiatief van de horecavakbladen HorecaVizier, Asian HorecaVizier en Dinnersite. De organisatie heeft gekozen voor een Top 88, omdat het getal 88 een Chinese oorsprong heeft, zo staat 88 binnen de Chinese cultuur symbool voor ‘geluk en blijdschap’ en ‘fortuin of welvaart’. Het cijfer 8 wordt gezien als een groot geluksgetal, en 88 als het grootste geluksgetal.