Menu
Restaurant

Tips op geordend je restaurant op te ruimen

Rust op de werkplek geeft ook rust in het hoofd zeggen ze wel eens. Ook in de keuken van een restaurant geldt deze stelling. Een ongeordende keuken zorgt er vaak voor dat dingen letterlijk in de soep lopen en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Hierbij dan ook een aantal tips om je werkplek / keuken geordend te houden, zodat je gestructureerd kunt werken en slordige foutjes voorkomen kunnen worden.

Zorg dat spullen netjes opgeborgen worden het liefst in doorzichtige bakken of potten. Rondslingerende spullen ogen niet alleen rommelig. Het maakt het ook lastig om ze terug te vinden. Iets wat cruciaal is in een keuken. Staat de pan op het vuur en je moet snel een lepel hebben om alles om te draaien moet je hier niet heel lang naar moeten zoeken. Je mooie stukje vlees kan dan zomaar aangebrand zijn. Wanneer je alles geordend opbergt in doorzichtige bakken zie je in een oogopslag waar iets is en kun je door met het bereiden van je gerecht.  Deze Magazijnbakken vind je bij Multitube.nl

Naast de opbergbakken kun je er ook voor kiezen om keukengereedschap en pannen aan de muur op te hangen. Dit zorgt er voor dat je werkblad vrij blijft en ook nu kun je er gemakkelijk bij wanneer je de gerechten aan het bereiden bent.

Ruim afval gelijk gescheiden op en laat dit niet op de werkbank liggen. Hierdoor voorkom je chaos en door het afval te scheiden voorkom je dat afvalbakken overvol raken. Ook is het beter voor het milieu om het afval gescheiden in te leveren.

Tot slot is het ook goed om op gezette tijden je keukengerei nog eens door te lopen. Gebruik je alle spullen nog of zijn er misschien spullen die kapot zijn. Deze kun je dan het beste wegdoen. Ze nemen ruimte in, in je keuken zonder dat je ze nog gaat gebruiken. Door alleen de spullen te bewaren die je ook echt gebruikt zorg je ook weer voor orde en netheid in de keuken en dus uiteindelijk ook in je hoofd.

Je zult zeker merken dat je werkdag veel rustiger verloopt en dat er minder gerechten zullen mislukken!