Menu
Restaurant

Uw restaurant verbouwen doet u zo!

Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen en uw restaurant een frisse nieuwe look geven? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om dit zo goed mogelijk aan te pakken.

  1. Ga alleen verbouwen wanneer het echt nodig is en u op deze manier iets extra’s toevoegt aan uw restaurant. Het is natuurlijk belangrijk om met de tijd mee te gaan en te luisteren naar de wensen van uw gasten. Wanneer dit uw doel is dan is zijn het de verbouwingskosten zeker waard. Wanneer de verbouwing op zich uw doel is dan is het zonde van de investering
  2. Wanneer u gaat verbouwen maak dan een plan wat er allemaal moet gebeuren. Bekijk ook goed wat u zelf kunt doen en welke zaken u beter uit kunt besteden. Gaat het om aanpassingen aan de constructie dan is het wel verstandig om vakkundig advies in te winnen. Maar de wat kleinere aanpassingen kunt u ook zelf doen en dit kan veel geld schelen. Zorg wel dat u het juiste gereedschap heeft. Dit scheelt veel geld en frustratie. Gereedschap die onmisbaar is tijdens een grote verbouwing zijn: goede cirkelzaag Dewalt DWE576K cirkelzaag bij Mastertools.nl, een goede boormachine (het liefst een klopboor), maar ook kleiner gereedschap zoals een set schroevendraaiers en een hamer zijn nodig en ook nog te gebruiken na de verbouwing
  3. Maak een goede planning voor de verbouwing. Kijk wanneer het historisch gezien het rustigst is in de zaak. Dan is het verstandig om de verbouwing dan in te plannen, zodat u op die manier de minste omzet misloopt, omdat de zaak gesloten is. Gaat het om een wat kleinere verbouwing dan is het misschien helemaal niet nodig om dicht te gaan en kunt u gewoon omzet blijven draaien.
  4. Betrek eventueel je (vaste) gasten bij de verbouwing. Wat vinden zij belangrijk in de zaak en wat missen ze. Zij kunnen belangrijke tips geven om het restaurant ook zo goed mogelijk bij de gasten aan te laten sluiten. Dit zorg ervoor dat ze na de verbouwing ook weer terugkeren. Wel is het belangrijk om bij een wat groter restaurant niet maar op 1 doelgroep te focussen. Binnen een groot restaurant is er best ruimte om het meerdere doelgroepen naar de zin te maken.
  5. Bereken van te voren hoeveel u kunt besteden aan de verbouwing. Dit zodat u niet voor verrassingen komt te staan en u onverwacht geld moet lenen voor de verbouwing. Vernieuwen is belangrijk maar alleen als het financieel ook haalbaar is.