Menu
Restaurant

Is uw zaak toe aan een beetje vernieuwing?

Heeft u ook zo’n zin om met de veranderingen van het seizoen ook het interieur van uw zaak weer aan te passen? Dit is ook verstandig om te doen. Bezoekers waarderen het enorm wanneer ze merken dat u continue bezig bent met verbetering en vernieuwing. Ook potentiële nieuwe bezoekers kunnen door de verandering van uw zaak ook overtuigd worden om toch eens binnen te stappen.

Heeft u niet zoveel budget om uw volledige restaurant te vernieuwen? Geen probleem met een paar kleine aanpassingen kan de uitstraling van uw zaak al compleet anders worden.

Een aantal belangrijke tips en trics om uw zaak te updaten!

  1. Stem de inrichting op elkaar af: Uw gasten komen juist een hapje eten of even borrelen om tot rust te komen en het hoofd even leeg te maken van belangrijke projecten. Belangrijk is dat ze een rustig gevoel krijgen wanneer ze uw zaak binnenlopen. Afstemming in meubilair en kleuren kunnen hier bij helpen
  2. Zorg dat ook wanneer er geen bezoekers zijn in uw zaak, deze er toch gezellig en uitnodigend uit ziet. Zorg dat bezoekers niet in een enorme ruimte binnen komen, maar creëer hoekjes door het plaatsen van plantenbakken of kleine lage roomdividers. Pas wel op dat het niet te hokkerig wordt en dat mensen zich opgesloten voelen. Zorg altijd dat er een goede zichtlijn is naar buiten via deuren of ramen. Intimiteit creëer je ook door bijvoorbeeld 1 wand een andere kleur te geven of om bijvoorbeeld een wand met een fotoprint te behangen. Een fotoprint is gemakkelijk van iedere foto te bestellen via bedrijven die Drukwerk leveren.
  3. Probeer de keuken ook bij de zaak te betrekken. Een open keuken is een echte aanrader. Gasten zien hoe alles bereid wordt, dat er op een schone manier gewerkt wordt, maar het zorgt ook voor een stukje beleving. Wanneer je eten ruikt en kunt proeven kan dit er voor zorgen dat mensen sneller geneigd zijn ook wat te eten te bestellen. Dus bekijk de bouwtekeningen eens of u van de gesloten keuken een open keuken kunt maken.
  4. Vraag hulp van een deskundige. Mocht u zelf op het gebied van inrichting geen professional zijn. Dan is het verstandig om u eens voor te laten lichten door een deskundige. Dit lijkt misschien op voorhand veel geld te kosten, maar wanneer deze persoon er voor kan zorgen dat u gelijk de juiste keuzes maakt kan het juist geld schelen dat dan u duurder uit bent.

Ga met uw tijd mee, maar zorg wel dat de identiteit van uw zaak behouden blijft.