Menu
Eten en drinken

Studenten ondersteunen het mkb in de food & agro bij innovatieve ontwikkelingen

Met een frisse blik, een gezonde dosis kennis en vol enthousiasme staan MBO-, HBO- en universitair studenten (meer dan 30.000) uit de regio Food Valley klaar om aan de slag te gaan met resultaatgerichte opdrachten voor het mkb in de food en agrosector. Het Kennisportaal, gelanceerd door de stichting Food Valley, zorgt voor een directe match tussen ondernemer, studenten en onderzoeker(s) in opleiding en begeleidt de opdracht totdat deze is voltooid.

Kennis en vernieuwing zijn fundamenteel voor economische groei en het versterken van de concurrentiepositie. Ondernemers hebben hun innovatieve ideeën hoog op de agenda staan, maar door gebrek aan tijd, mankracht en geld blijft het vaak bij een idee. Tegelijkertijd zoeken onderwijsinstellingen naar nieuwe wegen om studenten al in een vroeg stadium van de opleiding praktijkgericht klaar te stomen voor de markt. Het Kennisportaal biedt ondernemer en onderwijs de mogelijkheid snel met elkaar te schakelen om te bekijken wat de student voor de ondernemer kan betekenen. “Het is vaak verbazend mooi om te zien met wat voor creatieve oplossingen studenten komen. Google, Facebook en TomTom zijn uiteindelijk ook in studentenkamers bedacht. De onbevangenheid van deze nieuwe generatie kan een boost geven aan ontwikkelingen in de Food Valley en daarmee bijdragen aan de ambitie van de regio”, aldus Guido Matthée, projectmanager van het Kennisportaal.

Studenten nemen allerlei werk uit handen
Studenten kunnen onder meer worden ingezet bij haalbaarheidsonderzoek, concept- en productontwikkeling, analyse productsamenstelling en ontwerp prototypen.

Simpele formule
De formule werkt eenvoudig: de ondernemer plaatst een opdracht. Een team van experts van de onderwijsinstellingen zet de opdracht binnen de juiste onderwijsinstelling uit. Deze komt met een concreet voorstel. Na akkoord van de ondernemer voeren de studenten de opdracht onder begeleiding van medewerkers van de onderwijsinstelling uit en koppelen het resultaat terug naar de ondernemer. Midden- en kleinbedrijf krijgt op deze manier de mogelijkheid om de concurrentiepositie te versterken voor relatief weinig geld.

Meer informatie
De stichting Food Valley presenteert samen met ondernemers en studenten recente succesvolle samenwerkingen tijdens de kick-off van het Food Valley Kennisportaal, 19 mei 2011 te Papendal in Arnhem. Ter inspiratie en informatie. Toegang is gratis. Aanmelden is mogelijk via www.foodvalley.nl/kennisportaal.

Het Kennisportaal is een samenwerking tussen de Aeresgroep, Rijn IJssel, ROC A12, stichting Food Valley, Van Hall Larenstein en Wageningen Universiteit en wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van provincie Gelderland.