Menu
Eten en drinken

IJsssalon Florence uit Nederweert is ‘IJssalon van het jaar 2011’

IJssalon Florence uit Nederweert mag zich dit jaar ‘IJssalon van het jaar 2011’ noemen. In de persoon van Marjo Janssen ging IJssalon Florence de wedstrijd aan voor de titel, en heeft zich bewezen als beste ijssalon van 2011.

De IJsvak 2011, hét trefpunt in Nederland voor alles op het gebied van ambachtelijk ijs, vond op dinsdag 8 februari 2011 plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. In totaal maakten 24 ambachtelijke ijsbereiders uit Nederland kans op de titel ‘IJssalon van het jaar 2011’. Omdat het hierbij gaat om een Nederlandse titel waren buitenlandse deelnemers uitgesloten van deelname.

‘De Gouden IJsspatel’ en ‘De Gouden IJscreatie’
IJssalons die streden om de titel ‘IJssalon van het jaar’ mochten met één medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden. Die medewerker deed mee aan de wedstrijd voor de ‘Gouden IJsspatel’ en de ‘Gouden IJscreatie’. Beide scores werden vervolgens bij elkaar opgeteld.

De spanning steeg toen de tien besten naar voren werden geroepen. Op nummer één eindigde IJssalon Florence uit Nederweert. Marjo en Marcel Janssen ontvingen uit handen van de heer P. v.d. Poel uit Enschede, de winnaar van 2010, de beker, het lint en de medaille voor ‘IJssalon van het jaar 2011’.

17e editie
De IJsvak wordt jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol. Naast de wedstrijden worden de bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe ijsseizoen.

De IJsvak vond dit jaar voor de zeventiende keer plaats en de vakwedstrijden voor de vijfde keer. Dit jaar organiseerden het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders) de IJsvak voor het eerst samen met het Nederlands Bakkerij Centrum.