Menu
Nieuws

Onmisbaar in de zomer: ijsblokjes

Onmisbaar: IJsblokjes in de zomer!

In de zomer kan het ook in Nederland behoorlijk warm worden. Als het warm weer is, moet je natuurlijk wel op een aantal dingen letten. Verreweg het belangrijkste is dat je voldoende drinkt. Natuurlijk is koud drinken met zulk warm weer het aller lekkerste. Veel lekkerder dan een koffie of een lauw drankje dat niet in de koelkast gestaan heeft. Dat is wellicht ook de reden dat ijsblokjes zo ontzettend populair zijn. Sterker nog: ze zijn vrijwel onmisbaar in de zomer. Je drankje wordt er letterlijk ijskoud van waardoor je zelf ook nog eens afkoelt!

Hoe maak je ijsblokjes?
Er zijn vele verschillende manieren om ijsblokjes te maken. De oudste en meest traditionele manier van ijsblokjes maken is water in een vormpje gieten en dat in de vriezer doen. Even wat uurtjes wachten en je kun je drankje heerlijk koud drinken! Let er overigens wel op dat je het bakje met ijsblokjes bedekt als je deze wat langer wilt bewaren. Anders kan er namelijk met het open en dicht doen van de vriezer vuiligheid op vast komen te zitten en daar kun je ziek van worden! Een handige oplossing daarop is gebruik maken van vrieszakjes. Je laat water in het voorgevormde zakje stromen, knoopt het dicht en het kan de vriezer in. Doordat de ijsblokjes dan zijn afgesloten kan vuil niet op de ijsblokjes terecht komen.

IJsblokjesmachine
Er zitten uiteraard wel nadelen aan deze manier van ijsblokjes maken. Zo kun je het wel eens vergeten en wanneer het onverwacht warm weer wordt, moet je wachten tot de ijsblokjes zijn ingevroren. Daar zijn gelukkig ook oplossingen voor. Zo zijn er koelkasten die beschikken over een apparaat waarmee je op elk willekeurig moment ijsblokjes kunt maken. Je hoeft alleen maar te zorgen dat er voldoende water in het apparaat zit en zodra je op de knop drukt, komen er ijsblokjes uit! Ook zijn er vandaag de dag talloze ijsblokjesmachines beschikbaar. Met zo’n ijsblokjesmachine kun je eenvoudig en snel ijsblokjes maken wanneer je maar wil. Ze zijn bovendien eenvoudig in gebruik en helemaal niet duur