Menu
Nieuws

De E-sigaret promoten in jouw horecagelegenheid

Sinds het invoeren van de Tabakwet, is de sfeer in veel horecagelegenheden onbewust een beetje veranderd. Waar er voorheen nog binnen gerookt mocht worden, moeten rokers nu gedwongen naar buiten om een sigaretje op te steken. Fijner voor niet-rokers, maar wel ongezelliger voor rokers en bovendien een flinke domper voor de sfeer in een café, restaurant of hotel. Gaat de helft van de bezoekers van de horecagelegenheid namelijk naar buiten om te roken, dan zit het pand nog maar half vol en dit heeft zeker invloed op de algehele sfeer in de horecagelegenheid. Wil je hier verandering in brengen als horecaondernemer? Dan kun je de e-sigaret promoten en jouw horecagelegenheid.

De e-sigaret: wel toegestaan in horecagelegenheden
Omdat er geen tabak in de e-sigaret of elektronische sigaret zit, valt deze speciale sigaret niet onder de Tabakwet. Dit betekent dat de bezoekers van jouw horecagelegenheid de sigaret gewoon binnen mogen roken, tenzij je dit natuurlijk zelf niet goed vindt als horecaondernemer. Zoek je een sigaret die binnen gerookt mag en kan worden, zodat je pand niet de hele tijd leegloopt door rokers die naar buiten trekken? Dan kun je de rokers in je horecagelegenheid over proberen te halen de e-sigaret te roken.

De elektronische sigaret: niet schadelijk voor mee-rokers!
Veel horecaondernemers weren de e-sigaret omdat zij denken dat deze sigaret schadelijk is voor mee-rokers, ofwel mensen in de directe omgeving van de roker. Een groot voordeel van e-sigaretten, is het feit dat deze sigaretten niet schadelijk zijn voor omstanders. De bloeddruk van omstanders kan iets omhoog gaan bij het meeroken, maar dit is vergelijkbaar met een bloeddrukverhoging na het drinken van twee tot drie koppen koffie. Zeker niet gevaarlijk dus, waardoor de drempel voor het binnen roken van de sigaret weggenomen wordt.

Om de bezoekers van jouw horecagelegenheid te overtuigen over te stappen op de e-sigaret, kun je bijvoorbeeld reclame maken voor deze sigaret in jouw horecagelegenheid. Hang posters op om mensen kennis te laten maken met de sigaret en je zorgt er indirect voor dat het pand vol blijft.