Menu
Nieuws

Hoe stoepborden de aandacht trekken voor je horecagelegenheid

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat wanneer je een stoepbord tegenkomt op straat, je automatisch je pas vertraagt? Of zelfs daadwerkelijk even stilstaat? Stoepborden zijn dan ook een effectief middel voor horecagelegenheden om klanten te trekken.

Aandacht trekken
De vraag is natuurlijk wat moet je als horecaondernemer nu op zo’n stoepbord zetten. Hoe trek je de aandacht van de voorbijganger? Door middel van een tekst of kies je voor een poster met een afbeelding? In sommige Zuid-Amerikaanse landen laten stoepborden met daarop een poster van een lonkende dame in bikini de voorbijganger niet onverschillig. Maar of zoiets ook in het nuchtere Nederland zou werken? Feit is wel dat een opvallende afbeelding al dan niet aangevuld met een pakkende tekst het bijna altijd goed doet.

Spreuken
Spreuken kunnen ook erg effectief zijn. Kijk maar eens hoe populair deze zijn op de sociale media en veelvuldig worden gedeeld. Er zit dan ook vaak een team van professionele tekstschrijvers achter die zo bezoekers naar bedrijvenpagina’s lokken. Wanneer iets stemt tot nadenken, is dat vaak de eerste stap tot een vervolgactie. Een rake spreuk op een stoepbord, dat ook wel swingbord of windbord wordt genoemd, kan je horecagelegenheid een flinke boost geven.

Menukaart
Een in het oog springende presentatie van de menukaart op het stoepbord is ook een goede aandachttrekker. Zoals bijvoorbeeld een poster van de chef-kok die de menukaart aanprijst. Bijkomend voordeel van een menukaart is dat de passant even stil staat om de gerechten in zich op te nemen. En dat kan een uitgelezen moment zijn om de potentiële klant verbaal te overtuigen het restaurant binnen te gaan.

Diverse stoepborden
Eenmaal besloten wat er op het bord komt te staan, is het moment aangebroken om te kiezen voor een standaardbord met stalen frame of een watertank model die een zwaardere voet heeft. Beide borden, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, hebben stevige veren die er voor zorgen dat het bord meebeweegt met de wind. Wil je een stoepbord inclusief poster? Dan heb je de keuze uit mat coated papier of scheurvast spandoek.