Menu
Eten en drinken

Nederlands foodlog ‘het roze huis’ neemt je mee op culinaire ontdekkingsreis door New York

Op culinaire ontdekkingsreis door New York aan de hand van persoonlijke tips van een Hollandse foodie. Dat is het idee achter het goedbezochte blog: het roze huis. Bijna dagelijks blogt Ellen van Roy vanuit Amerika over haar food ervaringen in the city that never sleeps. Compleet met de lekkerste recepten en de beste restaurants. Voor iedereen die wil weten wat er speelt in New York op het gebied van food&drinks!

Wie wil weten wat er speelt in New York op het gebied van food&drinks, kan sinds kort terecht op foodblog hetrozehuis.nl. Oprichtster van dit blog is de Nederlandse Ellen van Roy en de naam van haar blog verwijst naar het huis waarin ze samen met haar echtgenoot woont in New York. ‘Het roze huis was eerst een webadres voor alles wat me meemaakten nadat we verhuisd waren naar Amerika. Al snel werd duidelijk dat je niet elke dag meer een spannend avontuur meemaakt en het roze huis veranderde van een blog over ons leven in een foodlog over alle lekkere en bijzondere dingen die we zien, proeven en ruiken hier’, aldus Ellen. ‘New York is de stad van superlatieven en ook op eetgebied is alles hier extremer, groter, beter en vaak lekkerder.’

Eten is meer dan voeding
Ingrediënten, eten koken en opeten is al zo lang Ellen het zich kan herinneren haar grote passie. Op haar blog deelt ze alle gekke en interessante dingen waar ze tegenaan loopt in the big Apple, evenals haar favoriete recepten. ‘Ik schrijf mijn teksten met een Hollandse nuchterheid en interesse voor de cultuur die achter het gerecht zit. Eten is nooit zomaar voeding. Ik houd van simpele, pure gerechten’, vertelt de bloggende foodie.

Culinaire waanzin
De stad New York leent zich uitstekend voor een culinaire ontdekkingsreis om de wereld waarbij je alleen al binnen een paar blokken kennis maakt met een mengpot van Zuid Amerikanen, Aziaten, allerlei Europeanen en Noord Amerikanen. Ellen schrijft dan ook graag over de waanzin van restaurants waar ze een $100 hamburger met foie gras serveren, tot aan de laagdrempeligheid huiskamerachtige restaurants in haar wijk Astoria waar je een eigen fles wijn mee moet nemen omdat de drankvergunning nog niet rond is. Omdat je in een stad met zo’n 20.000 eetgelegenheden nog wel eens kunt verdwalen in het aanbod, vind je op het blog een selectie van tientallen restauranttips die Ellen zelf heeft getest en goedgekeurd.