Menu
Eten en drinken / Trends

Maik de Boer en Cuno van ’t Hoff presenteren ‘The many colors of Bordeaux’

Amsterdam – Onder de titel ‘Dress and Drinks: The many colors of Bordeaux’ lieten stylist Maik de Boer en wijnkenner/journalist Cuno van ’t Hoff (Accredited International Bordeaux Educator) de verrassende en onverwachte kanten van Bordeaux zien.
Zij bewezen dit aan de hand van de combinatie mode en wijn, met de sferen Red, White, Sweet, Rosé en Sparkling White. De verrassende mode-combinaties werden geshowd door ‘Voice of Holland’ Jennifer Ewbank, haar schoonzus Vivian Ewbank-Reijs en Lois Lane-zangeres Monique Klemann.

Volgens de Marketing Manager van Bordeaux, Carole Demolis, liggen de wijn en fashion wereld dicht bij elkaar: “Like ‘Haute Couture’ every Bordeaux wine is unique, made of the personality of it’s designer”. Maik de Boer is het hiermee eens en kan zich ook goed vinden in de combinatie wijn en mode: “Zoals stof op de huid, is wijn op de tong”.

Om de brede variaties aan Bordeaux wijnen te onderstrepen werd ook het boekje “Bordeaux Op z’n Best 2011” ten doop gehouden. Voor deze uitgave selecteerde een professionele jury de 100 beste wijnen tussen de 4 en 15 euro.

Bordeaux staat vooral bekend als een rode wijn die gedronken wordt bij speciale gelegenheden. Met ‘The many colors of Bordeaux’ laten de producenten zien dat álle wijnliefhebbers voor elke gelegenheid bij Bordeaux terecht kunnen. Zo is er naast rode Bordeaux ook wit, rosé of sparkling. Uitsluitend gemaakt van druiven met de welklinkende namen als merlot, cabernet sauvignon en sauvignon Blanc. De feestelijke entourage werd gevormd door Oger Donna gevestigd in de modelocatie bij uitstek: de PC Hooftstraat.

“Wine is just like fashion: all about colour, taste and feel”