Menu
Cafés en discotheken / Restaurant

Draadloos internet in horeca

Internet in de horeca is een service die gasten en ondernemers wensen. In steeds meer horecagelegenheden is het al mogelijk om gebruik te maken van internet. Dat aantal zal nog verder gaan groeien, omdat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) haar leden een betaalbare, professionele en veilige hotspot oplossing aanbiedt. Daarmee kan elk horecabedrijf draadloos internet (WiFi) eenvoudig aanbieden aan gasten. Hiermee speelt de brancheorganisatie in op de toenemende behoefte aan draadloos internet, ook in de horeca.

Digitale zuurstof
Directeur Lodewijk van der Grinten (KHN): “Steeds meer mensen willen altijd en overal online kunnen zijn met hun laptop, tablet of smartphone. De horeca is als gastheer van de samenleving de aangewezen plek buitenshuis om mensen hun ‘digitale zuurstof’ te bieden in de vorm van draadloos internet.”.

Hotspot
Om horecaondernemers te helpen profiteren van de kansen die draadloos internet biedt, heeft KHN een professionele, veilige en betaalbare hotspot samengesteld met WiFi specialist 4Techs. Directeur Ingmar Caprino: “Het professionele accesspoint is een kastje dat kan worden aangesloten op de bestaande internetaansluiting in het bedrijf. De ondernemer is dus helemaal vrij in de keuze van een internetprovider!”

Investering
Gezien kwaliteit en service is deze hotspot een zeer goede investering. De speciale all-in ledenprijs is inclusief bedrijfsanalyse, accesspoint, configuratie, plaatsing, reis- en voorrijkosten en een automatisch welkomstscherm waarop gasten zonder gedoe kunnen inloggen. Op het welkomstscherm kunnen ondernemers hun logo of banners plaatsen.

OPTA
Recent ontstond ophef over een mogelijke heffing van €250,- die de OPTA wilde opleggen aan horecabedrijven die draadloos internet aanbieden aan gasten. Dankzij alerte horecaondernemers wist KHN deze ontwikkeling snel in de kiem te smoren. Van der Grinten: “OPTA leek de draad even kwijt, maar ik ben blij ze inziet dat het horecabedrijven daarvoor geen heffing moet opleggen. De horeca is geen melkkoe!”

Bron: Draadloos internet in horeca, Khn.nl 03 november 2010