Menu
Nieuws

Happy Drinks: alcoholvrije cocktail in Holland Heineken House Londen

Sporters, bezoekers en gasten van het Holland Heineken House kunnen deze zomer in Londen voor het eerst een Happy Drink bestellen: een alcoholvrije cocktail met een kick en speciale twist.

Happy Drinks is door Pierre Wind in opdracht van het Trimbos-instituut ontwikkeld met als doel de beschikbaarheid van alcoholvrij te vergroten en de horecabezoeker een lekker  en spannend alcoholvrij alternatief te bieden. De Happy Drink die op de menukaart komt is geïnspireerd op The Battery.

Pierre Wind: “Dat Heineken en NOC*NSF Happy Drinks op de kaart van het Holland Heineken House zetten is echt Kickûh. Sinds we vorig jaar Happy Drinks aan het uitrollen zijn, is het een gekkenhuis. We zijn zo’n beetje in alle uithoeken van het land geweest en het concept wordt op schoolfeesten, festivals en in de horeca opgepikt. Er is duidelijk behoefte aan een alternatief zonder alcohol maar wel met een kick. Ik ben waanzinnig blij dat NOC*NSF en Heineken dit ook zien. Happy Drinks draagt echt bij aan de feestvreugde en dat is toch wat iedereen wil!”

Jan Walburg, bestuursvoorzitter van het Trimbos-instituut: “Door het gratis beschikbaar stellen en verspreiden van het recept van Happy Drinks, doen wij een oproep aan de horeca in Nederland om het aanbod ‘alcoholvrij’ eveneens uit te breiden met een lekker alternatief zoals de Happy Drinks.”

Het aanbieden van een Happy Drink past in het beleid van het Holland Heineken House om verantwoord alcoholgebruik te bevorderen, waar ook alcoholvrije alternatieven bijhoren. Phillip de Ridder, algemeen directeur HEINEKEN Nederland: “Vanzelfsprekend wordt er een Heineken biertje gedronken in het Holland Heineken House, daar is niks mis mee. Maar wel met mate; het moet leuk blijven. Wij laten met dit soort initiatieven zien dat verantwoord omgaan met alcohol voor ons heel belangrijk is.”

Voor het Holland Heineken House is een bestaande Happy Drink, The Battery, aangepast zodat het snel in grotere hoeveelheden geschonken kan worden. Pierre Wind: “In de horeca moet je improviseren en aanpassen. In het Holland Heineken House moet snel gewerkt worden, The Londen Happy Drink is makkelijk en snel te maken door Sprite met blue curaçaosiroop, citroen en ijs te mixen. Hij is echt waanzinnig lekker en wordt vast een ultieme zomerhit in London.”

Praktische informatie
De London Happy Drink zal voor 2,75 pond (idem als een biertje) verkocht worden aan de grote bar in de Heineken Arena van het Holland Heineken House. Het recept van de London Happy Drink – en van de andere Happy Drinks – is gratis te downloaden via www.happydrinks.nl. De horeca, sportkantines en andere openbare gelegenheden kunnen de Londen Happy Drink of andere Happy Drinks op de kaart zetten, en hiermee ook de positieve  boodschap uitdragen: niet tegen alcohol, maar wel een feestelijk  alternatief bieden aan mensen die (tijdelijk) geen alcohol drinken. De recepten mogen vrijelijk worden overgenomen en gepubliceerd, onder vermelding van Happy Drinks.