Menu
Nieuws

1 Loket voor alle Horecazaken

Het landelijk opleidingsinstituut Horeca Stichting Nederland (HSN) lanceert een nieuw platform met alle Wet- en Regelgeving voor horecabedrijven, sportkantines en verenigingen. Aanleiding voor dit initiatief is de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet per 1 januari 2014 die alcoholverkoop aan jongeren onder de 18 jaar verbiedt. Horecaloket.nl geeft alle belangrijke informatie over de nieuwe wet voor zowel ondernemers als handhavers. Daarnaast biedt de site toegang tot de plaatselijke Wet- en Regelgeving van ruim 400 gemeentes omtrent de verkoop van alcohol. HSN is de grootste aanbieder van de cursus Sociale Hygiëne in Nederland en brengt dankzij dit initiatief duidelijkheid in de landelijke én lokale Wet- en Regelgeving.

De controle en handhaving van de Drank- en Horecawet ligt tegenwoordig bij de gemeenten, die met speciaal opgeleide BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) werken. Vanaf 1 januari 2014 gaan deze streng controleren of winkels, horecagelegenheden en verenigingen geen drank meer verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Directeur van HSN, Gabriëlla Café: “We merken tijdens onze cursussen Sociale Hygiëne en bij onze klantenservice dat veel mensen vragen hebben die specifiek hun gemeente betreffen. Doordat er vaak onderling verschil is in de plaatselijke regelgeving, werd het steeds moeilijker om mensen goed te kunnen adviseren. Daarom hebben we Horecaloket.nl gelanceerd; één loket, met alle informatie!”

Op Horecaloket.nl vindt men niet alleen de nieuwe Wet- en Regelgeving, maar ook het laatste horecanieuws en een horecakalender. Bezoekers kunnen op Horecaloket.nl gratis de nieuwe alcoholsticker bestellen. Deze alcoholsticker is vanaf 1 januari 2014 verplicht bij iedere ingang van bedrijven en verenigingen waar alcohol verkocht wordt. Met de zoekfunctie gaat de bezoeker direct naar het Horecaloket van de gemeente waar het eigen horecabedrijf of de vereniging gevestigd is.