Menu
Eten en drinken

Dé nieuwe liefdesdrank voor Valentijnsdag 2011

Al eeuwen lang worden granaatappels geassocieerd met de liefde, vruchtbaarheid en het huwelijk. Een Grieks mythologisch verhaal gaat over Aphrodite, de Griekse godin van sexualiteit en liefde, die de granaatappel naar Cyprus haalde. Sindsdien wordt de granaatappel beschouwd als hét ingrediënt van een liefdesdrank. Ook de oude Romeinen wisten raad met de granaatappel. Vrouwen uit die tijd droegen twijgjes van de granaatappelboom in hun haar om aan te geven dat ze huwbaar waren. Tegenwoordig is dit nog steeds een gebruik in Mediterrane landen, het Midden Oosten en zelfs in delen van China.

Granaatappelsap: goed voor lijf en leden
Niet alleen het bekende rode liefdeshart roept associaties op met granaatappels, ook het hart dat in het lichaam klopt. Granaatsappels zitten namelijk bomvol anti oxidanten. Anti oxidanten zijn bio actieve stoffen die het lichaam beschermen tegen zogenaamde ‘vrije radicalen’ en andere schadelijke stoffen die in het lichaam vrijkomen door je stofwisseling. Door stress, ongezonde voeding, overmatig blootstelling aan de zon, vervuilde lucht en sigarettenrook komen er nog meer vrije radicalen in je lichaam. Anti oxidanten kunnen je lichaam helpen deze “micro-terroristen” op te ruimen. Een bekende groep anti-oxidanten zijn bioflavonoïden. Er zijn duizenden verschillende flavonoïden bekend. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en werking. De belangrijkste soort bioflavonoïden zijn polyfenolen. De 100% pure granaatappelsap van POM Wonderful bevat een krachtige dosis van deze polyphenol anti oxidanten.

Dikbuikige flesjes bevatten 100% liefdesdrank
De opvallende dikbuikige flesjes van POM Wonderful zitten bomvol granaatappelsap van zonnige bodem, California (USA). POM heeft in tegenstelling tot andere sappen haar eigen plantages, vult zelf de flesjes en garandeert dat de flesjes niet anders bevatten dan granaatappelsap.

POM Passion Smoothie
Word gepassioneerd wakker met deze POM Smoothie. Boordevol anti oxidanten én liefde!
0,5 liter vers geperste granaatappelsap of POM Wonderful 100% granaatappelsap
1,5 liter halfvolle yoghurt
1 bak verse aardbeien
1 schep ijs

Bereiding: stop alle ingrediënten in de blender en zet deze net zolang aan tot het één geheel vormt. Schenk het mengsel in een mooi, hoog glas en garneer deze met een aardbei.

POM Red Devil
Een zwoele avond wordt het zeker met deze spannend, lekkere cocktail.
0,4 liter versgeperste granaatappelsap of POM Wonderful 100% granaatappelsap
0,4 liter grapefruit vodka
0,25 liter vers geperste sinaasappelsap
0,25 liter kaneel siroop

Garnering
Kaneelpoeder en bruine suiker
Partjes sinaasappel

Bereiding: strijk met het partje sinaasappel langs de rand van een cocktailglas en dip deze daarna in het mengsel van kaneelpoeder en bruine suiker. Giet de vier ingrediënten voor de cocktail in een shaker en schud goed. Schenk deze mis vervolgens in het cocktailglas en maak af met een partje sinaasappel.