Menu
Eten en drinken

Samenwerking dinnersite.nl en Vegetariërs Bond

Dinnersite.nl heeft een apart onderdeel binnen de website gecreëerd voor restaurants die door de Nederlandse Vegetariërs Bond (NVB) het predicaat “Gastvrij voor Vegetariërs” hebben ontvangen. Dit keurmerk kan gegeven worden aan restaurants die tenminste twee volwaardige vegetarische menu’s van hetzelfde culinaire niveau als de overige menu’s hebben en die ook gelijktijdig met de gerechten wisselen bij een nieuwe kaart.

Nederland telt ongeveer 750.000 mensen die vegetariër zijn die, uiteraard, zeer selectief zijn in het uitzoeken van een restaurant. Dinnersite.nl zal de NVB actief steunen in het onder de aandacht brengen van het keurmerk onder restaurateurs. Naast het commerciële belang voor restaurants, door het bereiken van een nieuwe doelgroep, past dit ook in duurzaamheid-beleid van dinnersite.nl. Hiervoor wordt o.a. samengewerkt met organisaties die zich inzetten voor het gebruik van streek-, biologische- en scharrelproducten en niet bedreigde vissoorten.

Voor de consument is het grote voordeel dat deze de NVB-restaurants kan filteren in de uitgebreide database van dinnersite.nl waarbij op ruim 200 kenmerken gezocht kan worden.

Dinnersite.nl
Vegetariërs.nl