Menu
Eten en drinken

Torres Natureo: vrijwel geen alcohol, wel veel wijn

Wijnhuis Torres gaat haar alcoholvrije wijn beter verkrijgbaar maken in Nederland. Onder de naam Natureo is de het product nu ook beschikbaar voor de horeca en te koop bij wijnwinkels. Torres komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag naar alcoholvrije wijnen die echt naar wijn smaken. Op het etiket staat Natureo Free, vrij van alcohol. Niet 100% alcoholvrij overigens: de wijn bevat 0,5 % alcohol.

Volgens Torres en Oud Reuclin & Boelen is er steeds meer vraag van mensen die wel graag een lekkere wijn willen drinken, maar om diverse redenen willen afzien van de alcohol die daar normaal gesproken in zit. Dankzij de technische kennis bij Torres is het gelukt een wijn te maken waar bijna geen alcohol in zit, maar die wel de smaak van een echte, lichte witte wijn heeft.

Verleidelijk aroma
De wijnmakers van Torres gebruiken voor Natureo de typisch mediterrane druif moscatel de Alejandria. Een heel veelzijdig ras, want het leent zich zowel voor (grote) tafeldruiven als voor de productie van droge en zoete wijnen. Handelsmerk van deze muskaat is het intens aromatische karakter. In de Natureo komt dat zo verleidelijke aromatische aspect prachtig tot uiting. De wijn wordt gemaakt van vroeg geplukte druiven die een korte, koele vergisting ondergaan, waarbij minimale alcohol vrijkomt en er restsuiker in de wijn overblijft. Vervolgens wordt door middel van een verfijnde techniek de wijn enigszins verhit zodat de alcohol weer onttrokken wordt. Als gevolg van de vroege oogst heeft de wijn een goede zuurgraad, die voor een mooie balans zorgt.

Schenk ’m koel
Natureo oogt helder bleekgeel. Zijn geur is rijk en uitbundig, floraal (rozen), met impressies van fruit als peer, perzik en citrusvruchten. Ook in de natuurlijke smaak komen deze aroma’s terug. Mild restzoet krijgt subtiel tegenspel van frisse zuren. Dit elegante karakter maakt Natureo geschikt als opwekkend aperitief of als begeleider van lichte visgerechten, schelp- en schaaldieren en rijstgerechten als paella.

Natureo is bestemd om zo jong mogelijk te drinken. De wijn komt het best tot zijn recht wanneer hij goed gekoeld geserveerd wordt, dus op een graad of 7 à 8.

Natureo free (0,5% alcohol) is verkrijgbaar v.a. €6,99 bij de betere slijter en wijnwinkel