Menu
Restaurant

Bolenius: nieuwe culinaire hotspot op de Amsterdamse Zuidas

De Amsterdamse restaurantwereld is binnenkort een culinaire hotspot rijker! Want op 1 november opent op de Zuidas restaurant Bolenius van Luc Kusters en Xavier Giesen. Eerder maakten zij naam bij fameuze zaken als Vossius, Le Cirque, La Rive en De Kas. In hun nieuwe restaurant wil het duo op een vergelijkbaar hoog niveau, maar met een herkenbare eigen signatuur gaan koken. Hun missie met Bolenius: ‘Iets neerzetten wat in Amsterdam nog niet eerder was te beleven.’

Luc Kusters (34) en Xavier Giesen (35) beschikken over uitstekende papieren om die ambities waar te maken. Giesen werkte als sommelier en restaurantmanager in de beste restaurants en hotels van ons land, waaronder het Amstel. Kusters behoorde met onder anderen Edwin Kats en Pascal Jalhaij tot het selecte groepje talenten dat jarenlang door superchef Robert Kranenborg werd klaargestoomd voor de top. Van Kranenborg leerde Kusters de finesses van het koken op kwaliteit en smaak. Puur, dus zonder franje en compromissen, en met alle aandacht voor de opbouw van een gerecht.

Menu
Die transparante stijl typeert ook de menukaart van Bolenius, die zich verder volgens Kusters het best laat omschrijven als nieuw-Amsterdams. ‘Als je in Amsterdam rondloopt, ervaar je de hele wereld in één stad. Alles is er, alle culturen bewegen er door elkaar heen en beïnvloeden elkaar. Zo wil ik ook koken. Vrij en grenzeloos.’ Dagverse groenten en andere lokale producten als traditonele osseworst en Amsterdamse uien worden in Bolenius gecombineerd met ingrediënten uit de wereldkeukens, waaronder in onbruik geraakte specerijen uit het VOC-tijdperk. De wijnkaart is al net zo internationaal en gedurfd.

Restaurant
Bolenius is vernoemd naar de moeder van Luc Kusters, en geldt als een historische Amsterdamse achternaam. Het restaurant biedt dagelijks plaats aan veertig gasten, die kunnen aanschuiven voor zowel lunch als diner. Tevens is er een ruimte voor private dining voor een gezelschap van tien personen. Het restaurant is gevestigd aan de George Gershwinlaan op de Zuidas, op steenworp afstand van station Amsterdam-Zuid/WTC en op luttele terein- en autominuten van Schiphol.

Bolenius verwacht veel zakelijke klandizie van de omliggende kantoren in het gebied, maar richt zich nadrukkelijk ook op de groeiende groep inwoners van de Zuidas, en natuurlijk op liefhebbers van goed en lekker eten uit andere delen van de stad.

Bolenius Restaurant
George Gershwinlaan 30
082 MT Amsterdam
Telefoon: 020 40 444 11
www.bolenius-restaurant.nl
Gelieve uw reserveringen telefonisch aan ons door te geven.

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag:
Lunch binnenkomen 12.00 tot 14.00
Diner binnenkomen 18.00 tot 22.00
Zaterdag:
Lunch binnenkomen 12.00 tot 15.00
Diner binnenkomen 19.00 tot 22.00