Menu
Restaurant

Actie ‘Dineren = Doneren’ voor War Child blijkt echte hit!

De actie Dineren=Doneren ten behoeve van War Child loopt sinds begin maart 2011. Het doel van de actie is dat bezoekers van restaurants in Nederland kunnen kiezen om hun diner te laten uitserveren op een Dineren=Doneren onderbord. Dit bord is een delfts blauw onderbord waarop spelende kinderen uit (voormalige) oorlogsgebieden staan afgebeeld. Dit als variant op het oud Hollandse kinderspelen servies. De gast koopt daarmee een collectors-item en steunt tegelijkertijd de activiteiten van War Child. De borden worden in acht verschillende varianten uitgebracht. Op ieder bord staan spelende kinderen uit oorlogsgebieden afgebeeld, weergegeven in Delfts blauw.

De deelnemende restaurants en Royal Goedewaagen steunen de actie volledig belangeloos. Na een eerste voorzichtige aftrap op de Horecava barst de interesse nu volledig los. Bij Royal Goedewaagen (producent van de borden) kunnen ze de vraag nog maar nauwelijks bijbenen. Yvonne Hendriks van Royal Goedewaagen; ‘Wij dachten eigenlijk iedere week enkele restaurants aan te sluiten bij deze actie maar nu loopt het ineens storm’. We gaan een extra productieshift plannen om aan de vraag te voldoen’.

War Child en Royal Goedewaagen hopen de komende maanden nog veel meer restaurants te interesseren. De actie kan voor War Child veel betekenen. War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. De organisatie richt zich op de psychosociale ontwikkeling van kinderen zodat zij de kans krijgen op te groeien tot gezonde volwassenen. Creativiteit, sport en onderwijs staan in hun aanpak centraal. Met dans, muziek, theater en sport leren kinderen hun emoties uiten en hun oorlogservaringen verwerken.