Menu
Nieuws

Uniekaas investeert in nieuw luchtbehandelingsysteem

Uniekaas levert kaasproducten aan klanten in binnen- en buitenland en neemt daarbij de productie, rijping en verpakking voor haar rekening. In tegenstelling tot de populairder wordende snelrijp kazen, krijgen de kazen van Uniekaas alle tijd om te rijpen. Om dit milieuvriendelijker te doen investeert Uniekaas in een geheel nieuw luchtbehandelingsysteem. Deze nieuwe luchtbehandelinginstallatie wordt eind maart geïnstalleerd en maakt gebruik van milieuvriendelijke koelgassen. De investering past binnen het beleid van Uniekaas om kwalitatieve kazen te maken in een hoog kwalitatieve en duurzame productieomgeving.

“Naast het gebruik van milieuvriendelijker gas, neemt het energieverbruik af met meer dan de helft. Deze besparing wordt onder andere bereikt door geavanceerde warmte terugwinning en hergebruik van energie, zo wordt de bij de koeling van de opleg vrijkomende warmte gebruikt voor het met stoom reinigen van de kaasplanken,” aldus Freddy Lennings, Kwaliteit en Duurzaamheid Manager bij Uniekaas.

Eerder deze maand kwam Uniekaas Belegen Goudse als beste uit de test in het televisieprogramma Kassa. Vijf kaaskenners beoordeelden tien voorverpakte kazen en kozen Uniekaas als de beste: “Mooi smeuïg, lekkere smaak zonder afwijkingen, wat aan de jonge kant” was hun commentaar.

Meer informatie