Menu
Restaurant

Tips voor het starten van een horecazaak!

Het was natuurlijk voor veel horecazaken een lastige tijd. Ook nu ondervinden veel horecazaken nog steeds veel last van de gevolgen van de Corona crisis. Het probleem zit hem nu vaak niet in aantal bezoekers aan de horecazaak, maar de personele bezetting is vaak nog wel lastig om rond te krijgen. Dit neemt echter niet weg dat er zeker nog ruimte is voor nieuwe horecazaken!

Speelt u al lang met het idee om een eigen restaurant of horecazaak te openen? Dan is dit het moment om de stoute schoenen aan te trekken en deze droom te realiseren.

Wij hebben een paar tips voor u op een rijtje gezet die handig zijn wanneer u van start gaat.

Tip 1: Op zoek naar een geschikte locatie:

De locatie is natuurlijk een belangrijk. Stem de locatie af op de soort zaak die u wilt starten. Dus mocht u een discotheek willen starten dan is een centrum locatie natuurlijk een goed optie. Kiest u er juist voor om een biologische en culinaire locatie te starten dan zou een mooie boerderij op het platteland ook mooi kunnen zijn. Check wel goed bij de gemeente wat het bestemmingsplan is van de locatie. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer de locatie na een paar jaar weer gesloten moet worden, omdat er dan een ander bestemmingsplan geldt.

Tip 2: Zorg voor een actieplan:

Het opstarten van een nieuwe zaak brengt veel regelwerk en denkwerk met zich mee. Zorg dat er voor dat u van start gaat een goed actieplan ligt dat afgevinkt kan worden. Op deze manier zorgt u er voor dat zaken niet vergeten worden en u bij de opening ook klaar bent om de gasten te ontvangen.

Tip 3: Inrichting en stijl:

Een mooie passende locatie is 1, maar het is ook belangrijk dat de inrichting en stijl van de locatie ook uw gevoel uitdragen. Daarnaast is de inrichting van der keuken natuurlijk ook van groot belang. Zorg dat de juiste apparatuur aanwezig is om uw gerechten klaar te maken. Naast de juiste apparatuur is ook de indeling van de keuken erg belangrijk. Zorg dat personeel elkaar niet in de weg loopt tijdens het bereiden van de maaltijden.

De inrichting kan gemakkelijk bij een horeca groothandel worden besteld. U kunt hier later ook gemakkelijk uitbreidingen voor uw keuken of zaak bestellen.

Tip 4: Blijf bij je concept:

Wanneer u een mooi plan en concept voor ogen heeft. Blijf dan bij dit plan. Het is niet erg om te leren van andere ondernemers, maar kopieer niet het concept. Ga altijd uit van uw eigen kracht.

Geniet van de voorbereidingen en veel succes met uw nieuwe zaak!