Menu
Nieuws

Wat maakt koffie zo bijzonder?

Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Per dag gaan er zo’n 19 miljoen kopjes koffie doorheen. Dit zijn er gemiddeld 3,5 per persoon. Niet alleen in Nederland wordt er veel koffie gedronken. Over de hele wereld is deze drank ontzettend populair en ieder land heeft zo zijn eigen redenen om koffie te drinken. Maar wat maakt koffie nou eigenlijk zo bijzonder?

Van boon tot koffie
Dat lekkere kopje koffie in de ochtend is bijzonder door de wijze waarop het tot stand komt. Zelf hoeven we enkel het koffiezetapparaat aan te doen en de koffie gaat al stromen. Maar hier is nog een heel proces aan vooraf gegaan. De productie van koffie vindt plaats in tropische gebieden. Hier zijn de groeiomstandigheden voor de koffieplant, door de hoge temperatuur en rijkelijke regenval, het beste. De koffieboon wordt na het oogsten gedroogd. Na het drogen worden de verschillende koffiebonen gemengd (gemelangeerd), waarmee de beste smaak wordt verkregen. Vervolgens wordt de mix van bonen gebrand en gemalen en komt deze in de winkel te liggen.

De werking van koffie
Koffie zorgt ervoor dat je een kleine oppepper krijgt. Daarom is het drinken van een kopje koffie in de ochtend zo heerlijk, even een kopje om goed mee wakker te worden. De cafeïne die in dit drankje zit, zorgt voor deze oppepper. Men zegt dat gemiddeld vier kopjes per dag voldoende is. Een teveel aan cafeïne kan namelijk negatieve effecten hebben op je lichaam. Echter hangt het wel van je leeftijd, eventuele gevoeligheid voor cafeïne en zwangerschap af.

Koffie van Koffiecentrale
Er zijn ontzettend veel verschillende soorten koffie en ook nog eens veel verschillende manieren om deze te drinken. Denk hierbij aan cappuccino, espresso, ijskoffie, de ‘gewone’ koffie, met melk, met suiker of gewoon helemaal zwart. Bij Koffiecentrale, specialist in premium espressokoffie, kunt u terecht voor onder meer uw koffiebonen, gemalen koffie en capsules. Koffiecentrale heeft zich gespecialiseerd in Italiaanse premium branderijen en streeft ernaar goede en pure koffie te verkopen waar je heerlijk van kunt genieten.