Menu
Nieuws

Succesvolle Grand Café Formule Wonder’s breidt uit: locatie Heerhugowaard geopend

Aan het Coolplein in Heerhugowaard is eind juni de vierde en met 200 zitplaatsen de grootste, Wonder’s geopend. Wonder’s is de moderne variant op het grand café, waar bezoekers vanaf de vroege ochtend tot in de late avond terecht kunnen.

De zaak is eigendom van ervaren horecaondernemers, die tevens eigenaar zijn van Wonder’s Bergen, Egmond en Zaandam. Voor ontwerp en realisatie van het opvallende interieur over twee etages, werd ontwerpbureau E.S.T.I.D.A ingeschakeld, dat tevens verantwoordelijk is voor de interieurs van de drie eerdere Wonder’s vestigingen.

Interieur

Voor het eerst is een Wonder’s in een nieuwbouwontwikkeling gesitueerd. Dit bood nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor de logistiek en het interieur. Door in een vroeg stadium bij de bouw betrokken te zijn kon in het entreegedeelte een vide worden ingevoegd. De bouwkundig architect heeft de buitengevel hier vervolgens op aangepast naar een lamellenfront dat strekt over de volledige hoogte van de twee etages, met extra allure als resultaat.

Voor het interieurconcept is de industriële basis als uitgangspunt genomen, aangevuld met elementen die in alle Wonder’s locaties terugkomen. Zo heeft de bar altijd een grote ronding, zijn zitbanken uitgevoerd moet een ‘golvende rug’ en is een deel van de zitplaatsen op verhoogde vloeren gesitueerd. Uitvoering van de herkenbare elementen is zoals te doen gebruikelijk in specifiek bij de locatie passende materialen.

In Heerhugowaard is gekozen voor natuurlijke materialen als warm contrast naast het bouwkundige beton, glas en staal. De bar heeft een gelaagd front bekleed met auberginekleurig leer en afgewerkt met een massief bamboe blad. De golvende banken hebben een donkerbruine skailederen zit, de ruggen zijn bekleed met een combinatie van zachte stoffen, die in verticale lijnen gestoffeerd. Het kleurbeeld varieert van paars, naar aubergine en taupe tot warm grijs.

In het concept van Wonder’s Heerhugowaard neemt koken een prominente rol is. Daarom is de keuken niet alleen open maar ook verhoogd, en als een kooktheater in de zaak geplaatst. Een pizzawerkbank met woodstone-oven, verbindt de keuken met de bar.

Over de gehele lengte achter de bar en de pizzaoven loopt een grenenhouten achterkast die als een honingraat tegen de wand is geplaatst. Ter hoogte van de bar is de achterkast gevuld met wijn en andere drankgerelateerde zaken, achter de pizzaoven is de achterkast tot aan het plafond gevuld met grove boomstammetjes wat een knus decoratief beeld geeft.

Op de eerste etage is achter het restaurant- en bargedeelte nog een proeflokaal met flexibele invulling. Hier kunnen gastkoks demonstraties of workshops geven, wijnproeverijen worden gehouden of besloten bijeenkomsten worden georganiseerd.

De ruimte kan middels grof eikenhoutbetimmerde taatsdeuren in een verweerde spiegelwand worden afgesloten van de rest van het restaurant. Het losse meubilair is een uitgebalanceerde mix van verschillende stoelen in een rustig kleurbeeld van grijzen en naturellen, gecombineerd met tafels van onbehandeld eikenhout.

items zijn, zoals een grote kleurrijke stenen lamp tegenover de bar, retro-look glazen kappen boven de pizzawerkbank en een collectie van verschillende kleine glazen kapjes boven een wandbank op de eerste etage. Decoraties variëren van een wandschildering die het patroon van de barachterkast combineert met de typerende letter ‘W’ van het logo van Wonder’s, houten wandbetimmeringen en zorgvuldig geselecteerde spiegels, grote vazen, glazen kandelaars en metalen waxinelichthouders.

Bij de bar siert een kunstzinnige stierenkop de kolom, een cadeau van E.S.T.I.D.A aan zijn trouwe opdrachtgever. ‘Het is een plezier om voor Paul en Debby de Wit te werken, ze hebben zelf specifieke ideeën over het concept en de wijze waarop ze dat in het interieur doorvertaald willen zien. Wij fungeren als sparringpartner en vullen hun ideeën aan met inzichten vanuit onze expertise en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vorm- en materiaalgebruik in interieurs’, aldus Art Director Michel Ruijgrok die al jaren met de klant samenwerkt.

Wonder’s bedrijfsformule

Bij Wonder’s geniet je samen, van elkaars gezelschap, de ambiance, het eten en drinken.

De kaart is grotendeels opgebouwd uit kleine hapjes die gedeeld kunnen worden en uitgebreide platters waar een hele tafel van kan genieten, ook zijn er volledige (hoofd)gerechten. De openingstijden zijn ruim; gedurende de hele dag tot in de late avond, 7 dagen per week. Wonder’s is een ontmoetingsplek bij uitstek, waar mensen met elkaar afspreken en elkaar toevallig tegenkomen. Paul en Debby de Wit, begeleiden hun medewerkers met aandacht en sturen op vakmanschap en vriendelijkheid, ze kennen veel van hun gasten persoonlijk en bewaken het bedrijfsconcept zorgvuldig. Dankzij hun actieve betrokkenheid is het Wonder’s gevoel in alle locaties aanwezig. Toch heeft iedere locatie zijn specifieke lokale kenmerken. Wonder’s Bergen sluit met zijn kleurrijke beeld en creatieve details aan op het kunstzinnige dorp waar het gevestigd is. Bij Wonder’s Egmond speelt vis een belangrijke rol in het productaanbod, en is de ambiance subtiel nautisch.

Voorlaatste aanwinst Wonder’s Zaandam heeft veel grootstedelijke invloeden en sluit aan bij de gedreven werkmentaliteit van de Zaankanter.

‘Samen met E.S.T.I.D.A werken we iedere keer een bij de locatie passend concept uit. En we hebben de smaak te pakken; in oktober opent Wonder’s Schagen, en in Zaandam voegen we tegenover Wonder’s Zaandam een modern steakhouse toe, met op termijn een klein boutiquehotel. We zijn dus nog lang niet klaar met elkaar’ aldus ondernemer Paul de Wit.