Menu
Eten en drinken

Vlees voor de snelle BBQ

Dat de BBQ bij de eerste warme dag de schuur wordt uitgerold is tegenwoordig allang achterhaald. Natuurlijk, zomers draait ‘ie overuren, maar de winter BBQ wordt steeds populairder. En waarom ook niet? De BBQ kan prima het hele jaar door aan. En Nederland ontwikkelt zich meer en meer als BBQ land. Maar welk BBQ vlees eten we nu eigenlijk het vaakst?

1. De hamburger

Hoewel low & slow BBQ’en heel populair is bij (letterlijk) doorgewinterde grillmasters, staat de burger nog altijd met stip op één. Eigenlijk ook best logisch, want of je nu amateur BBQ’er bent of een profi pitmaster: een burger is voor iedereen. Op instagram zie je de meest kekke varianten voorbijkomen. Van Black Angus burger tot boerenburger tot XXL Cheeseburgers. Een goede burger is fotogeniek en niet te versmaden…

2. Spiesen

Kipsaté, varkenshaassaté, biefstukspies, shaslicks… BBQ en spiesen zijn als brood en boter. Zéker wanneer het voorjaar weer is aangebroken. Lekker zonnig, lekker licht, lekker makkelijk en lekker lekker. Pitmasters kunnen er bovendien ook prima mee uit de voeten, want een picanha churrasco is natuurlijk ook een spies. En een ware BBQ hit.

3. Braadworst

Voorspelbaar? Een beetje misschien. Maar heel eerlijk… hoe lekker is zo’n lekker sappige braadworst met een crunchy velletje van de barbecue? Redelijk lekker natuurlijk. En je hebt ze tegenwoordig in de meest bijzondere smaken. Cheddar/Jalopeno bijvoorbeeld. Braadworst 2.0 dus!

4. Steak

Steak voor de snelle bbq

Eigenlijk een beetje flauw om steaks onder één noemer te gooien. Een kogelbiefstuk is immers een totaal andere steak dan een cote de boeuf. En wat denk je van Bavette, die enorm aan het winnen is aan populariteit. Gevuld, opgerold, pin rolls, je ziet de mooiste creaties de revue passeren. Maar een goede ribeye of entrecote mag zeker ook niet ontbreken in het lijstje populaire steaks.

5. Speklap

Een speklap van de barbecue. Knapperig van buiten, juicy vanbinnen… het geeft de ultieme BBQ smaak.  Je kunt ‘m ook lekker ongegeneerd eten met een fijne cocktailsaus. Wat sla erbij en je hebt de ultieme zomermaaltijd.

6. Karbonade

Wij Nederlanders zijn dol op karbonade. Is gewoon zo. Herfst, winter, voorjaar of zomer: een fijne karbo gaat er altijd wel in. En eerlijk, dat grillsmaakje van de BBQ geeft een karbonade nog nét even wat extra’s.

7. Vis

En dan in de breedste zin van het woord hè? Kabeljauw in folie, zalm op een plankje, garnalenspiesen, scampi’s. Vis op de BBQ is sowieso een goed idee. Het is gezond, lekker licht, perfect voor warme dagen en natuurlijk superlekker.