Menu
Cafés en discotheken

Verkiezing Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar 2011 van start

Bierbrouwer Hertog Jan organiseert voor de derde keer de verkiezing Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar. De gehele maand februari kan het publiek via Internet en SMS stemmen en worden de Vriendenkring cafés door een mystery guest bezocht. 10 finalisten gaan vervolgens door naar de finale waarin een vakjury beslist wie zich Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar mag noemen. Winnaars van voorgaande jaren waren café Momfer de Mol in Den Haag in 2009 en café de Klokkenluider in Venray in 2010.

Twee jaar geleden is de verkiezing Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar voor het eerst georganiseerd om te bepalen wie nu echt het allerbeste Vriendenkring café van Nederland is, zegt Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek.

Natuurlijk voldoen alle Hertog Jan cafés die lid zijn van de Vriendenkring aan een hoge standaard qua gastheerschap en ambiance voor een perfect getapt glas Hertog Jan. De cafés in de finaleronde kunnen dus beschouwd worden als het neusje van de zalm onder de Hertog Jan cafés en restaurants.

De winnaar van de prestigieuze titel mag zich niet alleen een jaar lang Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar 2011 noemen, maar wordt ook uitgenodigd op de brouwerij in Arcen om uit handen van meesterbrouwer Gerard van den Broek een unieke fles Hertog Jan hoogstpersoonlijk te ontvangen.

Stemmen

In de eerste ronde bepalen zowel publiek als een mystery guest wie doorgaan naar de finale. Door het publiek kan gestemd worden op het favoriete Vriendenkringcafé via de site http://www.vriendenkringhertogjan.nl/ of door een SMS te sturen naar 3669 met als boodschap HJ (spatie) naam café (spatie) plaatsnaam. Gedurende de stemperiode, die loopt van 1 tot en met 28 februari, kan de tussenstand live bekeken worden via de website. Via de website kan de verkiezing ook gedeeld worden via social media.

Iedereen die een stem uitbrengt maakt hierdoor kans op schitterende prijzen, waaronder een weekendje Arcen, uiteraard inclusief brouwerijbezoek, vrijkaartjes voor een brouwerijbezoek, een tegoedbon voor de Hertog Jan webshop of een Hertog Jan horloge.

Naast de stemmen van het publiek wordt iedere deelnemer door een mystery guest bezocht, wiens oordeel meeweegt in de jurering. Na de eerste ronde blijven 10 finalisten over die vervolgens worden bezocht door een onafhankelijke vakjury die bepaalt welk café de titel Vriendenkring Hertog Jan Café van het Jaar 2011 verdient. De winnaar wordt eind maart bekend gemaakt.

Over de Vriendenkring
De Vriendenkring Hertog Jan is in november 2006 opgericht om de brouwer, horecaondernemers en bierliefhebbers samen te brengen om hun gezamenlijke passie voor bier te delen en op optimale wijze te genieten van Hertog Jan. Brouwmeester Gerard van den Broek: De passie voor bier komt in de gelegenheden die zich tot de Vriendenkring mogen rekenen sterk naar voren. Dit zorgt voor een gevoel zoals de liefhebber kent van onze brouwerij in Arcen. Door bijvoorbeeld het Hertog Jan tapritueel krijgt de gast altijd een perfect glas pils.

Over Hertog Jan
Hertog Jan is niet meer weg te denken uit de Nederlandse biercultuur met zijn pilsener en ruime assortiment speciaalbieren, zoals Hertog Jan Karakter, Weizener en Grand Prestige. Hertog Jan is onderdeel van s werelds leidende brouwerijgroep Anheuser-Busch InBev, in Nederland ook verantwoordelijk voor merken als Jupiler, Dommelsch Leffe, Hoegaarden en Becks.

Bron: Allepersberichten.nl