Menu
Cafés en discotheken

Mardi Gras is één groot kleurrijk verkleedfeest

Het van oorsprong Amerikaanse carnavalsfeest, Mardi Gras, vindt op vrijdag 11 maart plaats in de Sugar Factory, Amsterdam. De fruitige en kruidige likeur, Southern Comfort, organiseert in navolging van voorgaande succesedities opnieuw een Mardi Gras party in Nederland. Net als in New Orleans kan iedereen zich hier uitleven in de aankleding en losgaan op spetterende beats. De graag geziene en imposante Meester Moeilijk is de MC van de avond. Daarnaast kruipen Ser-V, Lars Vegas en Guerilla Speakerz ook achter de draaitafel. De kaartjes voor dit feest zijn gratis verkrijgbaar via de website. Een ieder die zich online aanmeldt, ontvangt per mail een bevestiging in de vorm van een masker. Dit is tevens het originele toegangsbewijs voor het feest.

Dress to impress
Thema en verkleed feesten zijn populair. Ze worden steeds vaker georganiseerd en drukbezocht door mensen die zich graag voor een gelegenheid uitdossen. Tijdens Mardi Gras worden veren, kralenkettingen en maskers gebruikt als accessoires. In de outfits zijn de kleuren paars, groen en goud prominent aanwezig. Elke aanwezige in de Sugar Factory op 11 maart, viert gegarandeerd feest in stijl. Op het feest is namelijk een heuse verkleedkist boordevol typische Mardi Gras items aanwezig. Bovendien kunnen de feestgangers voorzien worden van facepaint, dankzij aanwezige make-up artiesten.

Mardi Gras in New Orleans
Mardi Gras, ‘vette dinsdag’ vertaald uit het Frans, is een bijzonder populair carnavalsfeest. Het wordt jaarlijks overal ter wereld gevierd alleen nergens zo uitbundig als in de stad waar het feest groot geworden is, New Orleans. Deze stad staat onder andere bekend om haar culturele erfgoed, keuken, maar bovenal om haar muzikale achtergrond. Mensen gaan tijdens Mardi Gras massaal verkleed de straat op om de parades te bewonderen, muziek te maken en te dansen.

Zuidelijke comfort
De likeur Southern Comfort is in de 19e eeuw ontwikkeld in een bar in Bourbon Street, New Orleans. Beïnvloed door de smeltkroes van cultuur, lifestyle, cuisine en swingende
muziek werd het drankje met de zachtere smaak dan de harde whiskey’s van die tijd geschonken aan de vaste klanten. Het geheime recept van Southern Comfort is een unieke combinatie waarin meerdere smaken geproefd worden, zoals perzik, sinaasappel, whiskey, vanille en kaneel. De likeur kun je puur, ‘on the rocks’ of in de mix met Sprite drinken. In de aanloop naar het feest krijgen de kopers van een fles Southern Comfort de komende weken een typische Mardi Gras kralenketting cadeau.