Menu
Restaurant / Trends

Zo maak je ambassadeurs van je personeel

Het horeca personeel is misschien wel een van de meest trouwe groepen medewerkers in Nederland; als je ze goed behandeld! Jouw horeca medewerker heeft namelijk een familie, kennissen, vrienden: een netwerk. Wanneer die medewerker een goed gevoel heeft bij jouw onderneming, en daarnaast vrienden en familie ook nog eens regelmatig uitnodigt om een drankje te komen doen, heb je het natuurlijk goed voor elkaar. Zeker wanneer al je medewerkers zo trots zijn op hun werk bij jouw onderneming. Jouw medewerkers zijn als het ware het uithangbord van jouw horecazaak; de ambassadeurs van jouw onderneming. Maar hoe maak je nu ambassadeurs van je personeel?

  1. Geef give-aways mee naar huis

Laat balpennen bedrukken of laat petten of andere leuke items personaliseren en bedrukken met het logo van de zaak. Alle items die mee naar huis genomen kunnen worden wisselen namelijk regelmatig van hand; en zullen ook buiten de onderneming zelf zichtbaar zijn. Een van de meest makkelijke en goedkope manieren om je horeca onderneming ook buiten je eigen doelgroep te promoten!

  1. Zorg goed voor ze

Horecapersoneel werkt ontzettend hard, en dat harde werken mag natuurlijk beloond worden. Naast het salaris dat je ze betaald zijn er andere manieren waarop je goed voor ze kunt zorgen. Geef ze regelmatig pauzes, laat ze gewoon lekker op de zaak eten en zorg dat ze genoeg vrije tijd hebben: de privé-werkbalans is natuurlijk in iedere branche belangrijk.

  1. Geef ze korting!

Ook het horecapersoneel zal in hun vrije tijd regelmatig in de horeca te vinden zijn. Wil je dat ze bij de concurrent gaan zitten, of ook in hun vrije tijd naar jouw horeca onderneming komen? Door ze leuke kortingen te geven motiveer je ze (naast het neerzetten van een goede werksfeer) om ook buiten de werkuren langs te komen. Nodig ze ook vooral uit om vrienden en familie met ze mee te nemen, en geef ze wat extra aandacht als ze buiten werktijd op de zaak aanwezig zijn.

  1. Organiseer leuke uitjes

Teambuilding is overal belangrijk, en al helemaal in de horeca. Een hecht team kan het vallen of staan van jouw onderneming betekenen. Daarnaast maak je jouw medewerkers ook nog eens gelukkiger wanneer ze fijn samen kunnen werken met collega’s en af en toe ook buiten de deuren van het bedrijf samen wat leuks kunnen doen. Redenen genoeg om jaarlijks een aantal leuke uitjes te organiseren. Van een cocktailcursus tot teambuildingsactiviteiten: je kan alle kanten op!