Menu
Eten en drinken / Restaurant / Trends

Bruisend water maken met Sodastream

Er zijn meer dan genoeg aanbieders van flessen bruisend water; en ook de postmix geeft je allerlei mogelijkheden om dagelijks makkelijk en goedkoop bruisend water te maken. Maar hoe kun je jezelf nu onderscheiden van de concurrenten én je drankenkaart net dat speciale extraatje geven? Juist: door je bruisend water zelf te maken met de Sodastream. Hoe je dat doet, en wat de voor- en nadelen zijn, lees je natuurlijk hier.

De milieuvriendelijke oplossing

Hoewel bruisend water ook gewoon in PET flessen aangeschaft kan worden, is dit niet de meest milieuvriendelijke oplossing. De PET flessen worden wel gerecycled, maar niet altijd om ook daadwerkelijk nieuwe PET flessen van te maken. Over het algemeen eindigen de ongebruikte PET flessen alsnog op een vuilnisbelt of zelfs in de oceanen. Door je bruisend water zelf te maken met Sodastream zorg je ervoor dat het gebruik van plastic zoals PET flessen drastisch achteruit gaat. Zo draag je een steentje bij aan het milieu en ben je daarnaast natuurlijk ook nog eens ontzettend hip en trending.

Maak je eigen frisdrank

De Sodastream maakt het dan ook mogelijk om je eigen frisdrank te maken, zonder al teveel poespas. Een herbruikbare gasfles en de bijbehorende kraanwaterfles zorgen er in no-time voor dat jij alle kanten op kunt. Je hoeft maar op de knop te drukken om koolzuurgas in je dranken te spuiten. Daarnaast gebruikt de Sodastream geen elektriciteit; en ook dat is natuurlijk mooi meegenomen. Op deze manier tover jij een Spa Blauw in een handomdraai om tot een Spa Rood. Hoewel de smaak wellicht niet exact hetzelfde zal zijn, biedt dit natuurlijk wel allerlei mogelijkheden wanneer het gaat om je drankenkaart.

Voordelen en mogelijkheden

Naast het feit dat je een simpel glas kraanwater in no-time om kunt toveren tot een bruisende variant, geeft het je natuurlijk ook de mogelijkheid om allerlei smaakjes toe te voegen of eigen creaties te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld door verse munt, komkommer en een aantal citrusvruchten toe te voegen aan een ‘normale’ fles kraanwater, en dit vervolgens om te toveren tot een bruisende verrassing? Niet alleen kun jij duidelijk aangeven dat jij milieuvriendelijk onderneemt, maar daarnaast kun je ook een mooi breed assortiment aan verschillende dranken aanbieden; zonder hierbij afhankelijk te zijn van verschillende leveranciers.

Kostenbesparende oplossing

Je bent milieuvriendelijk bezig, gebruikt minder PET flessen, hebt de mogelijkheid je menukaart uit te breiden en misschien wel het meest belangrijke: maakt minder kosten. Zo gebruikt de Sodastream geen elektriciteit én bespaar je flink op de inkopen. Een investering die zich dus in no-time afbetaald!