Menu
Eten en drinken

Veel bijzondere primeurs van kleinschalige wijnimporteurs

Nog 5 weken en het is weer zover: De proeverij Grootse Wijnen van Kleine Importeurs. Op zondag 17 en maandag 18 april laten meer dan 50 kleine wijnimporteurs ruim 500 wijnen uit verschillende landen en gebieden proeven. Er zijn wijnen uit bekende wijnlanden als Frankrijk, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Spanje en Italië te proeven. Maar ook wijnen uit de nieuwe wereld of onbekende wijnlanden kunnen worden ontdekt. Zo staan er importeurs met wijnen uit Nieuw Zeeland, Roemenië, Zwitserland, Georgië en Tsjechië.

Taste & Talk
Meer dan 25 wijnproducenten zijn zelf aanwezig! In enkele kleinschalige Taste & Talk sessies vertellen zij over hun wijnen en deze laten proeven. Een uitgelezen kans om het verhaal achter de wijn te horen en samen met de wijnmaker deze wijnen te ontdekken. Een volledig overzicht van aanwezige producenten staat op www.tasteandtalk.nl

Primeurs
Tijdens de proeverij zijn diverse primeurs voor de Nederlandse markt te proeven. Veel van de importeurs maken van deze gelegenheid gebruik om nieuwe wijnen te introduceren. Deze wijnen variëren van exclusieve wijnen die al diverse prijzen hebben gewonnen tot laagdrempeligere kwaliteitswijnen. Zo worden er Wijnen gepresenteerd die via social media aan de man worden gebracht maar ook wijnen die in zeer beperkte oplage te koop zijn. Opvallend is dat er meerdere Oostenrijkse nieuwe wijnen worden gepresenteerd. Daarnaast verschillende primeurs uit klassieke wijnlanden als Frankrijk en Italië. Uit dat laatste land onder andere wijnen die daar al op een grote schare fans mogen rekenen en zelfs een notering in de Gambero Rosso hebben; de gids die geldt als leidraad voor Italiaanse kwaliteitswijnen. Ook aandacht voor biodynamische wijn en wijnen met biologische certificering. Veel importeurs hopen bezoekers te trekken met ludieke acties. Zo biedt één van de importeurs van wijnen uit Frankrijk bezoekers de kans een verblijf te winnen op hun landgoed in de Loirestreek.

De proeverij vindt plaats op zondag 17 en maandag 18 april (voor vakmensen) in Showkas de Arendshoeve, Aalsmeerderdijk 438 te Aalsmeerderbrug. De deuren zijn open van 12.00 tot 17.30 uur. Kaarten kosten €17,50 en zijn hier verkrijgbaar.