Menu
Trends

3 redenen waarom curling het ideale personeelsuitje is

In Nederland genieten we van het weer. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken stromen de terrasjes en parken vol. Zo gaat het ook met mooi winterweer. Wanneer het een tijdje flink vriest en sneeuwt worden de schaatsen uit het vet gehaald en komen de sleeën tevoorschijn. Bij extreem veel sneeuw zie je zelfs mensen op snowboards en skies heuveltjes nemen. Zeker als het een tijdje achter elkaar onder nul blijft hopen wordt er al voorzichtig gehoopt op een nieuwe editie van de schaatstocht der schaatstochten.

Winterpret brengt mensen bij elkaar. Directeuren, vuilnismannen, carrièretijgers en pensionado’s. Jong en oud bindt de ijzers onder voor een paar rondjes. Helemaal als er dan ook nog een koek en zopie langs de kant staat is het oer-Hollandse feest helemaal compleet. Maar waarom wachten tot de meren, sloten, grachten en kanalen dichtvriezen? Je kunt namelijk ook heel makkelijk en voordelig een mobiele schaatsbaan huren.

Tegenwoordig is dat niet alleen maar weggelegd voor het organiseren van professionele sportwedstrijden. Ook op menig evenement vormt een mobiele ijsbaan het middelpunt van de gezelligheid. Bedrijven die het al eens hebben gedaan kunnen je vertellen dat een personeelsuitje op de schaats de saamhorigheid bevordert en iets is waar jaren later nog over gepraat wordt.

Natuurlijk kun je gewoon een paar rondjes schaatsen, maar het is ook mogelijk om onder begeleiding een potje curling tegen elkaar te spelen. Je weet wel, dat spel waar ze als een bezetene met een bezem over het ijs vegen. Wil jij een curling ijsbaan huren om de teamspirit een boost te geven? Of wil je gewoon met je afdeling de directie verslaan? We geven je nog 3 redenen waarom curling het perfecte personeelsuitje is.

1. Iedereen kan meedoen
Het grote voordeel van curling is dat iedereen kan meedoen. Alleen degene die de stenen gooit heeft schaatsen onder, maar de zogenaamde vegers niet. En die zijn net zo belangrijk. Dus als je niet kunt schaatsen pak je gewoon een veger. Eigenlijk lijkt curlen ergens wel een beetje op Jeu de boules. Hoe dichter jouw steen bij het midden (de dolly) eindigt, hoe beter je team ervoor staat.

2. Vegen beïnvloed de snelheid en richting
Wanneer de speler de steen loslaat zodat die in de richting van de dolly glijdt, schat de skip de snelheid en richting in. Daarna geeft hij of zij aanwijzingen aan de vegers die door hard te vegen het ijs een beetje laten smelten zodat er een film van water ontstaat waardoor de steen sneller en verder glijdt. Door in de baan van de steen een soort afslag naar links of rechts te vegen buigt de steen naar die kant af.

3. Beschermen en wegtikken
Elk team mag in totaal acht stenen gooien. Het is niet alleen de kunst om jouw steen zo dicht mogelijk bij de dolly te leggen, maar het is ook een sport om de steen van de tegenstander uit de dolly te tikken. Of om je goed liggende steen te beschermen tegen de stenen van je tegenstanders. De steen die beschermt noemen ze bij het curlen de ‘guard’ en het wegtikken van een vijandige steen een ‘take out’.