Menu
Eten en drinken

Starbucks opent eerste vestiging in het centrum van Amsterdam

Starbucks (NASDAQ SBUX) kondigt vol trots de opening aan van de eerste, volledig eigen vestiging aan de Leidsestraat 101, de populaire winkel- en horecastraat in het centrum van Amsterdam. De opening van de Leidsestraat vestiging markeert het begin van een gefaseerde intrede in alle grote straten in Amsterdam, een stad met een rijke koffie historie. Een tweede, grotere, vestiging zal deze zomer op de Beethovenstraat volgen. Starbucks heeft sinds 2007 een plaats in de Nederlandse detailhandel toen het eerste koffiehuis op de luchthaven Schiphol werd geopend. Dit zal de 11e Starbucks vestiging in Nederland zijn.

“We heten de eerste Starbucks vestiging in het centrum in Amsterdam van harte welkom, “ aldus Carolien Gehrels, wethouder voor Economische Zaken, Kunst en Cultuur in Amsterdam. “Ik weet zeker dat Starbucks zich thuis zal voelen in het levendige centrum van Amsterdam en dat zij zowel Amsterdammers als gasten van over de hele wereld zullen aantrekken.”

Starbucks is al sinds 2002 in Nederland actief, toen het zijn EMEA hoofdkantoor en koffiebranderij in Amsterdam opende. Het is Starbucks’ enige branderij buiten de Verenigde Staten. Alle Starbucks koffie die wordt geleverd aan de 1700 vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika wordt gebrand en verpakt in de Amsterdam. In de branderij en het EMEA hoofdkantoor werken meer dan 160 partners (werknemers).

Rich Nelsen, president van Starbucks Coffee EMEA, zegt: “In het jaar van ons 40ste jubileum zijn we enthousiast om onze eerste vestiging te openen in hartje Amsterdam. We zijn vastbesloten om trouw te blijven aan onze originele belofte – om lokaal gebrande koffie van de beste kwaliteit te serveren en hoogste klantenservice te bieden in buitengewone vestigingen. Ons basisprincipe, het runnen van een ethisch en maatschappelijk verantwoord bedrijf, laten wij daarbij ook nooit los. We kijken er naar uit onze premium koffie en unieke Starbucks Experience verder te introduceren in Nederland.“

Leidsestraat
Starbucks Coffee Nederland zal de nieuwe vestiging in de Leidsestraat runnen. De inrichting toont Starbucks’ waardering voor de grote Nederlandse bijdrage, die van koffie een van ’s werelds meest genuttigde dranken heeft gemaakt.

De vijf Starbucks vestigingen op de luchthaven Schiphol en de vijf op de belangrijke treinstations in Amsterdam, Utrecht en Leiden worden respectievelijk gerund door license partners HMS Host en Servex.