Menu
Eten en drinken

Nieuwe internationale campagne vers verwerkte groenten van start

Elke dag 2 ons groenten eten is gemakkelijker wanneer je verse groenten en groenten uit blik, glas en diepvries regelmatig met elkaar afwisselt. Vers verwerkte groenten staan immers in een handomdraai op tafel en zijn net zo gezond als vers bereide groenten. Dit is de boodschap van een nieuwe internationale campagne in Frankrijk, België en Nederland. Op 2 april gaat de campagne in Nederland van start. De campagne sluit naadloos aan bij de campagne ‘Ik doe mee met 2×2’. Beide campagnes worden in Nederland gecoördineerd door GroentenFruit Bureau en mede mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie.

Vers, uit blik, glas of diepvries: groenten leveren volop gezonde voedingsstoffen als vitamines, mineralen en vezels. Ook verwerkte groenten! Dat komt omdat de groenten op het juiste moment zijn geoogst en al binnen ongeveer 5 uur na de oogst in de verpakking zitten. Door de snelle, geavanceerde verwerking blijven voedingsstoffen als vitamines en mineralen volop behouden. Het Voedingscentrum adviseert 2 ons groenten per dag en maakt daarbij geen onderscheid tussen vers, blik, pot of diepvries. Echter, de meeste Nederlanders halen die 2 ons niet. En wij zijn niet de enigen: ook de Belgen en de Fransen hebben moeite met het eten van voldoende groenten. Daarom hebben het GroentenFruit Bureau en zusterorganisaties in België en Frankrijk de krachten gebundeld.

Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan?
Vers verwerkte groenten zijn al schoongemaakt en voorbereid. Alleen opwarmen is meestal voldoende. Met vers verwerkte groenten maak je eenvoudig de lekkerste gerechten, die ook bij kinderen in de smaak vallen. Welk seizoen het ook is, vers verwerkte groenten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Of het nu gaat om sperziebonen, erwten, worteltjes, rode kool, spinazie of groentemixen. Wissel verse groenten dus gerust af met groenten uit blik, pot of diepvries. Zo is het gemakkelijker elke dag 2 ons groenten te eten. Lekker en gezond!

Tips, test en recepten
Op de website www.versverwerktegroenten.nl vind je volop informatie over vers verwerkte groenten en verrassend eenvoudige recepten die uitnodigen om meteen mee aan de slag te gaan. Denk aan groentecurry of bladerdeeghapjes met paprika, mozzarella en rucola. Je kunt ook testen wat voor type groente-eter jij bent. Na het invullen van een paar vragen krijg je handige tips die passen bij jouw smaak en levensstijl. De andere campagnemiddelen richten zich vooral op het moment van aankoop. Zo verschijnen er vloerstickers in supermarkten, advertenties in een shoppermagazine en worden infomercials (spots van circa 50 sec) op de radio uitgezonden. Groenten eten was nog nooit zo gemakkelijk!

GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevordert. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse aanbeveling 2×2 (‘2 ons groenten en 2 keer fruit).