Menu
Trends

Na het werk weer met je fiets naar huis

Als je sportief bent ingesteld, en ervan houdt om dagelijks een flinke portie beweging te krijgen, dan is met de fiets naar je werk rijden een hele handige manier om in vorm te blijven. Niet alleen voorkom je zo de ergernis van files en verkeersdrukte, maar tegelijkertijd blijf je gezond en fit. Ook als je een job in de horeca hebt, en je dus soms op late uren werkt, kan het heerlijk zijn je hoofd weer leeg en fris te krijgen door na je werk op je fiets te springen en naar huis te rijden. Maar hoe zorg je ervoor dat dit zo veilig mogelijk verloopt? In dit artikel zetten we een aantal goede tips voor je op een rijtje.

Goedkoop = duurkoop
Allereerst wil je natuurlijk dat, als je uit je werkplek naar buiten stapt, je fiets nog steeds staat op de plek waar je hem eerder achter hebt gelaten. Een goed slot uit een kwalitatieve kan hierin een wereld van verschil maken. Vooral als je ’s-nachts werkt zal de kans op diefstal toenemen. Als je echte veiligheid verlangt, is het het beste om meer dan een slot aan te schaffen. Zet je fiets bijvoorbeeld vast met de combinatie van een schijfremslot en een vloeranker. Op deze manier zal een dief erg veel moeite hebben de fiets te ontvreemden, een prettig idee.

Bij Slotenspeciaalzaak.nl worden er ART goedgekeurde sloten verkocht. Kies altijd voor een ART gekeurd slot, deze sloten voldoen aan alle veiligheidseisen van de verzekeraars.

Goede verlichting
Als je in het donker rijdt, is het daarnaast erg belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het overige verkeer. Zorg dat je fietsverlichting in orde is, en koop banden met reflecterende strepen erop. Mocht je nog een stap verder willen gaan, dan kun je een hesje over je jas dragen met reflecterende strepen erop.

Wist je dat de boete voor fietsen zonder licht op dit moment € 55,- bedraagt?

Extra alertheid
In de nachtelijke uurtjes zijn niet alle mensen die op de fiets of in de auto stappen helaas nog even helder. Zorg er daarom voor dat je altijd zelf extra alert bent. Drink voor je je werk verlaat bijvoorbeeld een lekkere kop koffie om wakker te worden, en wees je altijd goed bewust van de gevaren op de weg.