Menu
Nieuws

Mike Coumans verkozen tot “Hotello of the Year 2011”

Mike Coumans, Directeur-Eigenaar van Sendsteps, is tijdens de HotelloTOP op de Horecava in de Amsterdam RAI verkozen tot Hotello of the Year. De 27-jarige ondernemer werd door het publiek middels een live stemming via SMS, internet en Twitter verkozen en is daarmee de jongste winnaar ooit.

“Een spannende race was het zeker”, verzuchtte de kersverse winnaar. Voorafgaand aan de dag van de verkiezing kon er via de website van de HotelloTOP worden gestemd op de tien genomineerden. Alle genomineerden waren geselecteerd op basis van hun waardevolle bijdrage in het gebruik van social media voor de horeca branche. In totaal werden maar liefst 2971 stemmen uitgebracht. Met 618 stemmen eindigde Coumans bovenaan als favoriet.

Tijdens het event in de RAI gingen de top vier gisteren de strijd met elkaar aan. De tellers werden opnieuw op nul gezet en de 500 branchegenoten brachten massaal hun stem uit. Met 32 procent van de stemmen versloeg Coumans op het nippertje Gerlof Bos van LookingForBooking.com en nam zo de overwinning mee naar huis.

Volgens Coumans was de stem op hem ook een stem op Sendsteps: “De huidige tijdsgeest hecht onvoldoende waarde meer aan de stem van een enkeling, het vraagt in toenemende mate om transparantie en interactie met elkaar”, aldus Coumans. Na zijn studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag, startte Coumans drie jaar geleden Sendsteps.com, een dienst waarmee tijdens presentaties het publiek in de gelegenheid wordt gesteld om via de mobiele telefoon een reactie te geven en zo de dialoog aan te kunnen gaan met de spreker.