Menu
Eten en drinken

Corstiaan van Lent maakt 'Lekkerste Broodje' in de categorie horeca

Fishy Dutchman van Corstiaan van Lent uit Breda, werkzaam bij Hotel De Efteling, won vandaag tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland, categorie horeca. Fishy Dutchman is een sandwich met een zelfgemaakte makreelkroket (salpicon van onder meer makreel, visbouillon en room), geserveerd met citroenmayonaise en garnering. De winnaar kreeg de Hanos Bokaal 2011 en won een kookworkshop bij Hanos Apeldoorn. Van Lent kreeg de hoofdprijs uitgereikt uit handen van toprestaurateur Joop Braakhekke en Garry de Boer, culinair adviseur van Hanos.

Uitslag
1. Fishy Dutchman van Corstiaan van Lent uit Breda (Efteling Hotel).
2. Boswandeling van Dennis Wolf uit Leiden (SSP Café).
3. Shrimpster van Rudi Kun-Kuti uit Lent (Café De Blonde Pater).

Opdracht
De deelnemers hebben live onder de ogen van een jury 5 identieke warme of koude belegde broodcreaties (waarvan één verpakt) samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant hiervan; er moest gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Het broodje mocht maximaal 3,25 euro kosten. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak.

De lekkerste wedstrijden
Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie horeca, namen dit jaar 22 horecamedewerkers en -ondernemers deel. Lekkerste Broodje is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, al 28 jaar organisator van deze wedstrijd, en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland en marktpartijen in de horeca. De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en overige horeca.

Jury
De jury van Lekkerste Broodje, categorie horeca, bestond uit voorzitter Bob Hutten (Hutten exclusieve catering), Jos van Alphen (voorzitter Sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland), Etiénne Smeenk (Smilde Bakery), Agnes Leewis (marketing manager Nederlands Visbureau), Alfred Verhagen (marketing manager Koppert Cress) en Alan Campbell (manager Depa).

Bron: Khn