Menu
Nieuws

Lente in de Efteling: Polles Keuken, Raveleijn en een Persoonlijk Sprookjesboek

Dit jaar is de Efteling zestig lentes jong! Meer dan 200.000 voorjaarsbloemen zoals tulpen, narcissen, krokussen en later violen veranderen het park in een geurende bloemenzee. De Efteling viert haar zestigste verjaardag o.a. met een nieuw, gethematiseerd pannenkoekenrestaurant: Polles Keuken, waar bezoekers de koks letterlijk op de vingers kunnen kijken. Op vrijdag 30 maart, de Nationale Pannenkoekdag, opent het bijzondere restaurant officieel zijn deuren. Vanaf Pasen zijn er dagelijks meerdere voorstellingen van de spectaculaire parkshow Raveleijn. Hierin groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard. Ze hebben elkaar, speciale talenten en de moed om de strijd aan te gaan met wrede overheerser van de magische stad Raveleijn. In de lente kunnen bezoekers voor het eerst ook Jokie en zijn vriendinnetje Jet in het park ontmoeten, hun ogen uit kijken bij de waggelende ganzen van de Pieck Parade en meezingen met de Efteling-muzikanten.

Ook buiten het park laat de Efteling zich zien. Sinds 22 februari heeft de Efteling haar eerste speelfilm in de bioscoop: Sprookjesboom de Film. Met stemmen van o.a. Armin van Buuren en Ali B.. En vanaf eind maart is er online nog een noviteit: de Efteling tekent de mooiste jeugdherinneringen op in een heel persoonlijk sprookjesboek. Dat kan digitaal worden bewaard, maar ook worden gedrukt.

Polles Keuken:
Midden in de Efteling staat een nieuw, gethematiseerd restaurant: Polles Keuken. De 21 soorten zoete en hartige pannenkoeken worden in het zicht van de bezoekers gebakken en geserveerd door koksmaatjes. Opvallend in dit restaurant is een enorme kookstoof met speciale, muzikale kwaliteiten, die een lunch of diner tot een bijzondere belevenis maken.

Parkshow: moed, talenten, ruiters en raven
Het verhaal van Raveleijn, dat werd geschreven door de Efteling en Paul van Loon, vormde de basis voor een show vol magie en spektakel. Er zijn vier à vijf voorstellingen per dag waarbij met paarden en echte raven wordt gewerkt. De enorme openluchtarena biedt plaats aan 1200 bezoekers. Ook vanaf de gaanderijen (terrassen) van de horecalocatie ‘het Wapen van Raveleijn’ kunnen de bezoekers de voorstelling zien.

Persoonlijk Sprookjesboek vol herinneringen
Bezoekers vinden vanaf eind maart op efteling.com/persoonlijksprookje hun eigen mooiste herinneringen terug, die zij in de Efteling hebben meegemaakt. De schrijfkabouter die ze allemaal heeft opgeschreven, moet ze alleen nog even vinden. De Efteling tekent deze mooiste herinneringen op in een prachtig, heel persoonlijk sprookjesboek vol geanimeerde illustraties. Het boek kan digitaal bewaard worden, maar naar keus ook afgedrukt en thuisgestuurd. De schrijfkabouter heeft een ruim 100 miljoen herinneringen van meer dan 100 miljoen bezoekers die in zestig jaar bij de Efteling op bezoek kwamen.

Openingstijden:
De Efteling is elke dag open. Het park is t/m 8 juli dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur.

60 jaar Efteling in een notendop: Wereld van de Efteling
In het openingsjaar 1952 telt het Sprookjesbos van de Efteling tien sprookjes, ontworpen en tot leven gebracht door Anton Pieck en Peter Reijnders. Het grote kasteel van Doornroosje, een prachtig plein met trompetterende herauten en dan die figuur met die lange nek… Bezoekers kijken hun ogen uit over zoveel wonderbaarlijks. Inmiddels is het Sprookjesbos uitgegroeid tot ‘de Wereld van de Efteling’. Op deze magische plek in het groen kunnen miljoenen bezoekers het hele jaar door verpozen. Ze zoeken hun grenzen op in uitdagende attracties als de Python, De Vliegende Hollander of de houten racerachtbaan Joris en de Draak. Ze dromen weg in hele eigen, unieke attracties als het Spookslot, het oosterse Fata Morgana of in Droomvlucht, waar elfen en trollen wonen. Overnachten kan in het Efteling Hotel (1992) en vakantiepark Efteling Bosrijk (2009). Speciale feesten bijwonen en zelfs sporten (Efteling Golfpark – 1995) behoort al decennia tot de mogelijkheden. In 2012 zijn de sprookjes in het Sprookjesbos nog steeds springlevend en vormen het hart van de Efteling. Het park breidt succesvol uit in het theater (va. 2002), op televisie (va. 2004), radio (va. 2008), en op internet. Het geheim van het succes is terug te brengen tot verrassing en verwondering, de liefde voor sprookjes en verhalen en het koesteren van de natuur, in combinatie met het voortdurende enthousiasme van iedereen die in zestig jaar in of voor de Efteling heeft gewerkt.