Menu
Restaurant

Het eerste culinaire Twitterinterview

Met sterrenchef Niven Kunz over social media

Rijswijk – Het allereerste culinaire Twitterinterview ooit zal zondag aanstaande 9 januari 2011 om 11.00 uur plaatsvinden. De jonge Michelin-sterrenchef Niven Kunz van restaurant Niven in Rijswijk zal op Twitter door Alle Toprestaurants worden geïnterviewd over de inzet van social media en Twitter in het bijzonder.

Social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter spelen een steeds grotere rol in het leven, waarbij deze media ook steeds meer zakelijk worden ingezet. Niven Kunz is hier een goed voorbeeld van: hij wordt door velen gezien als de officieuze ‘Twitterkoning’ van de Nederlandse topchefs. Vandaar dat Alle Toprestaurants het initiatief genomen heeft om Niven Kunz, welke uitnodiging hij met plezier heeft aanvaard, op Twitter te interviewen over zijn inzet van social media.

Hoe werkt het?
Alle Toprestaurants stelt Niven door middel van een zogenaamde tweet (een bericht op Twitter) een vraag, en Niven op zijn beurt antwoordt hier door middel van tweets direct op. Vraag en antwoord bevatten maximaal 140 tekens, zoals dat gaat op Twitter. Het interview is dus voor iedereen live op Twitter te volgen! Als hashtag zal #tink worden gebruikt.

Maak het live mee
Om dit live mee te maken dienen geïnteresseerden zowel Niven Kunz (@NivenKunz) als Alle Toprestaurants (@Mischa_at) op Twitter te ‘volgen’. En het aardige is: men kan zelf bepalen welke vragen aan Niven worden gesteld. Suggesties kunnen namelijk uiterlijk zondag aanstaande 10.00 uur via een zogenaamde Twittermention of via een DM (Direct Message) aan Alle Toprestaurants (@Mischa_at) worden gestuurd, of door middel van een e-mail aan info@alletoprestaurants.nl. Uit de ingestuurde vragen zal een selectie worden gemaakt.

Na afloop zal het hele interview, met naamsvermelding voor degenen die de gestelde vragen hebben ingestuurd, worden gepubliceerd op de website van Alle Toprestaurants.