Menu
Eten en drinken

Grootspraak 2011

Dé restaurantgids voor de wijnliefhebber, verschijnt 21 november.

De nieuwe editie wijst wijnliefhebbers nóg beter de weg naar die restaurants waar grote liefde voor de wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. Spijs en wijn en gastvriendelijkheid bepalen samen het oordeel. Toegegeven; er bestaan al diverse restaurantgidsen, maar in vrijwel alle gidsen ontbreekt die extra aandacht voor de wijn. Grootspraak is een geheel onafhankelijke restaurantgids met als bijzondere insteek juist die aandacht. En zoals elk jaar ook dit jaar weer diverse stijgers en dalers.

We geven nog geen namen, nog geen getallen. U zult echt tot 21 november geduld moeten hebben. Maar we kunnen al wel verklappen dat er zowel naar trosjes, het symbool voor onze waardering voor wijnkaart en wijnbehandeling, als naar gastronomie er tenminste twee plekken zijn waar je kunt spreken van een revanche, een terug van even weggeweest. Nieuwe 5 trosjes, de hoogste waardering, vonden we in de kop van Noord-Holland maar ook in Midden Limburg.

Het Restaurant van Het Jaar 2011 is van een ambitieuze chef in de Randstad. Klassiek vakmanschap in een schitterende eigentijdse verpakking en steeds mooiere ambiance. Ons Wijnrestaurant van Het Jaar vinden we in het oosten van ons land. Het biedt de bijzondere ervaring van topwijnen per glas, geschonken door een superieure gastvrouw, neergezet naast gerechten van een jonge chef van wie we ook in de toekomst nog veel verwachten. En vanzelfsprekend presenteren wij onze nieuwe Wijnbar van Het Jaar 2011 en is er aandacht voor de beste wijnwinkels.

De opmars van de nieuwe chefs zet zich voort. Minstens een drietal zit de oude top-drie op de hielen. Een kleine verschuiving ook in die oude top: trosjes omhoog, puntje omlaag. Een aantal nieuwe restaurants erbij. Ondanks de crisis, die ook slachtoffers eiste. Zelfs een enkele nieuwkomer die onmiddellijk naar de top gaat reiken.

Kortom; ook in 2011 is Grootspraak dé restaurantgids voor de wijnliefhebber. Geschreven met het hart op de tong en met verstand van zaken. Waar kun je goed eten maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient. Voor iedereen die antwoord wil op die vraag is Grootspraak vanaf 21 november verkrijgbaar. Nog net op tijd voor schoen of boom.

Grootspraak kost € 12,50 en is o.a te bestellen via www.grootspraak.nl
De gids is ook als iPhone App verkrijgbaar.